Filmový festival Hory a mesto v Auparku

18.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

V Palace Cinemas v bratislavskom Auparku bude od 24. do 27. apríla festival Hory a mesto, ktorý prináša najlepšie filmy z Festivalu horských filmov vo Vancouveri.

Okrem britského filmu autorov Joea Simspona a Louise Osmond Volanie ticha, ktorý tento rok vo Vancouveri získal cenu Grand Prix, festival Hory a mesto premietne aj film Vlastnou silou od Švédky českého pôvodu Renaty Chlumskej.

Najlepší kanadský film Ľadové jaskyne v réžii Willa Gadda je o lezení v ľadových jaskyniach. Film Zima v Patagónii zachytáva britských lezcov Andyho Kirkpatricka a Iana Parnella pri ich pokuse zdolať Torre Egger v Patagónii. Portrét Kráľovské línie o zázračnom dieťati skalného lezenia sleduje Chrisa Sharmu pri jeho lezeckých objavoch na viacerých kontinentoch.

V kategórii horská kultúra zvíťazil film Zlato Himalájí - Život Nomádov v Ladakhu ako svedectvo už vytrácajúceho sa životného štýlu ázijských Nomádov. Zvláštne uznanie poroty si odniesol film 20 sekúnd radosti o nórskej profesionálnej bejsdžumperke Karine Hollekim s prekvapivým dramatickým záverom.

Filmovú prehliadku festivalu Hory a mesto dopĺňa pätnásť najnovších slovenských filmov.

(dš)

Páčil sa vám článok?