V Devínskej Novej Vsi budú opäť Samove hry

13.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Pozrieť si vystúpenia skupín historického šermu a dobových tancov či zastrieľať si z luku budú môcť opäť záujemcovia počas druhého ročníka podujatia Samove hry, ktoré budú v sobotu 19. apríla v mestskej časti Devínska Nová Ves.

Akcia, ktorou sa otvára turistická sezóna 2008, sa začne o 13:30 a potrvá do 19:30 h. Akcia bude na troch rôznych miestach. Podujatie slávnostne otvoria na Hlavnom stanovišti na Námestí J. Kostru, kde budú aj stánky, v ktorých budú remeselníci prezentovať svoju prácu.

Atmosféru dotvoria viaceré vystúpenia skupín historického šermu, dobových tancov a hudby, pripravená je tiež dobová lukostreľba či akcie pre deti. Chýbať nebude ani exkurzia o histórii mestskej časti, ktorá sa začína o 15:00 a večerné vystúpenie. Na konci ulice Slovinec pod Pieskovcom Sandberg bude druhé stanovište, kde budú akcie zamerané na spoznávanie živej a neživej prírody a spojené so súťažami, infostánky a záujemcov sprievodca o 15:00 prevedie po Devínskej Kobyle.

Tretím stanovišťom bude SNM - Múzeum kultúry Chorvátov na Slovensku na Istrijskej ulici. Okrem stálej výstavy o kultúre Chorvátov ponúkne aj výstavu s názvom Ostrý záber. Múzeum bude počas podujatia otvorené od 14:00 do 18:00, vstup bude bezplatný. V prípade nepriaznivého počasia sa časť aktivít presunie do priestorov múzea a do kultúrneho strediska Istra Centrum na Hradištnej ulici. Viac informácií o podujatí získajú záujemcovia na internetovej stránke www. tikdnv.sk alebo na telefónnom čísle 02/ 64 77 02 60.

Samove hry, ktoré budú na mieste, na ktorom sa pravdepodobne rozprestierala Samova ríša, organizuje Turistická Informačná Kancelária Devínska Nová Ves a Istra Centrum v spolupráci s mestskou časťou a Bratislavským samosprávnym krajom.

(sita)

Páčil sa vám článok?