Santana príde po prvý raz koncertovať na Slovensko

29.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Svetoznámy hudobník Carlos Santana príde po prvý raz na Slovensko, aby 26. júna vystúpil na štadióne ŠK Inter Bratislava. Jeho vystúpenie sa bude konať v rámci turné Live Your Light Tour.

Santana na koncerte predstaví svoje najväčšie hity Black Magic Woman, Smooth či Maria Maria. Počas koncertu ho bude sprevádzať jeho kapela a ako špeciálni hostia niekoľkí vokalisti. S nimi Santana zaspieva aj svoje najznámejšie skladby.

"Carlos Santana patrí medzi žijúce legendy svetového rocku, popu i blues. Spolu s Ericom Claptonom či Georgeom Harrisonom sa radí medzi inštrumentálnu i skladateľskú špičku," povedala PR manažérka za agentúru Equinoxe Katarína Petrenko.

Carlos Santana sa do povedomia hudobnej verejnosti dostal na prelome 60. a 70. rokov minulého storočia. Jeho hudba je zmesou blues, funky, latino a rocku. Ešte pred vydaním eponymného debutu sa podarilo presvedčiť organizátorov Woodstocku, aby dostal na festivale priestor. Svoje rozhodnutie neoľutovali.

"Jedenásťminútová inšturmentálka Soul Sacrifice patrí medzi to najznámejšie, čo sa na festivalovom soundracku a filme nachádza. Legenda hovorí, že práve vystúpenie na Woodstocku sa podpísalo pod Santanov úspech," informovala Petrenko.

Debutový album bol v USA v čase vydania dvakrát platinový. Do konca 70 rokov vydal Carlos Santana 15 ďalších albumov, z ktorých väčšina je buď platinová, alebo zlatá.

(tasr)

Páčil sa vám článok?