Februárové koncerty v Redute

8.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Slovenská filharmónia pripravila vo februári v priestoroch koncertnej siene Reduta niekoľko výnimočných koncertov.

V utorok 12. februára sa v Malej sále SF predstaví o 19.00 h koncert realizovaný v spolupráci s Medzinárodnou holandskou hudobnou sekciou. Účinkovať budú vynikajúci mladí hudobníci s programom zostaveným z diel od obdobia baroka cez klasicizmus a romantizmus až po výraznú nápaditosť a výrazové napätie v Schnittkeho Sonáte pre violončelo a klavír č. 1.

Vo štvrtok 14. februára a v piatok 15. februára o 19.00 h uvedie SF rozprávkovú krajinu kráľa škriatkov Oberona, romantika duchov a čarodejníc vo Weberovej predohre k rovnomennej opere a tieto skladby vystrieda Koncert pre lesný roh a orchester 17-ročného

Richarda Straussa, ktorý autor venoval svojmu otcovi - vynikajúcemu hráčovi na tento nástroj. Na záver zaznie mohutná Brahmsova Štvrtá symfónia plná smútku a melanchólie. Dirigovať bude Michael Schönwandt.

Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala sa predstaví v nedeľu 17. februára o 16.00 h v Malej sále SF. Corelliho Piate Concerto grosso z opusu 6 a Mendelssohnova Jedenásta symfónia patria do kompletu postupného uvádzania diel pre sláčikový orchester týchto autorov. Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala obohatí nedeľný podvečer aj koncertom pre kráľovský nástroj - harfu - v koncerte G. F. Händla i premiérou novej skladby slovenského autora Egona Kráka.

(dš)

Páčil sa vám článok?