Bratislava sa opäť zmenila na Partyslavu

8.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Silvester 2007, ktorého dejiskom bolo už tradične bratislavské Staré Mesto, nijako nezaostal za silvestrovskými oslavami v minulých rokoch: priniesol plné priehrštia vynikajúcej hudby, bujarú zábavu a skvelú atmosféru.

Organizátormi osláv, vďaka ktorým slovenská metropola získala prívlastok Partyslava, bolo mesto Bratislava a občianske združenie Hlava 98. Predsilvestrovské odhady vedúceho marketingu a komunikácie bratislavského magistrátu Milana Vajdu hovorili o tom, že na oslavách by sa malo zúčastniť približne 100-tisíc návštevníkov zo Slovenska i zo zahraničia.

Ulice a námestia v Starom Meste boli plné, a tak je tento odhad celkom reálny. Dianie sa sústredilo na Hlavné námestie, Hviezdoslavovo námestie a pred polnocou aj na nábrežie, kde bola ohňová šou i vyše desaťminútový novoročný ohňostroj, ktorý už tradične kvôli hmlistému počasiu nevyznel až tak veľkolepo ako organizátori dúfali, ale ani nesklamal očakávania prizerajúcich sa divákov.

Silvester priniesol bohatý program, v rámci ktorého vystúpili detskí pesničkári Márie Podhradskej a Richarda Čanakyho, skupiny Komajota a Peha s Katkou Knechtovou, „balkánska dychovka“ Barabura zo Žiliny, ale aj obľúbená kapela Hex, ktorý je na bratislavských silvestrovských oslavách tradičným vystupujúcim. Na prelome rokov čaroval na nábreží Richard Rikkon, efektný záver tvoril koncert českého speváka Davida Kollera.

Oslavy sa zaobišli bez incidentu, vážnejšieho úrazu či meškania spojov mestskej hromadnej dopravy. Obyvatelia a návštevníci, ktorí vyšli do ulíc Partyslavy, opäť ukázali, že sa vedia zabaviť bujaro a hlučne, ale pritom kultivovane a slušne. Po ich skončení prišli k slovu upratovacie čaty - v akcii boli štyri čistiace a zberové firmy, ktoré dovedna nazbierali 60 ton odpadkov.

Okrem Hviezdoslavovho námestia, Hlavného námestia a nábrežia, ktoré boli „epicentrami osláv“, 63 pracovníkov ručne zbierajúcich odpadky, ktorým pomáhali štyri zametacie vozidlá, čistilo aj Námestie SNP, Župné, Hodžovo a Františkánke námestie, ako aj Obchodnú ulicu a ďalšie verejné priestranstvá v Starom Meste. Do šiestej hodiny ráno bolo v centre opäť čisto. Skrátka, Silvester v Bratislave sa opäť nadmieru vydaril...

(juh)
FOTO - Filip Malý

Páčil sa vám článok?