Lesné kino v Horskom parku pokračovalo Tatrami

6.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Program Lesného kina v budove Lesnej školy oproti Horárni Horský park v Bratislave pokračoval po Novom roku v utorok premietaním filmu s názvom Vysoké Tatry - divočina zmrznutá v čase.

Záujemcovia o dobrodružné cestovanie a spoznávanie rôznych kútov sveta sa môžu tešiť aj na fotografické spracovanie pobytu Márie Luptákovej v Maroku. Návštevníkom túto africkú krajinu ako križovatku Európy, Afriky a Stredného východu v programe Maroko - križovatka farieb a vôní predstaví v nedeľu 13. januára o 18:00. Návštevníci sa tak ocitnú na Sahare či vo vysokých horách Atlasu, dozvedia sa niečo aj zo života pastierskych horských kmeňov žijúcich v náročných podmienkach.

Januárové premietanie kina ukončí fotografické spracovanie cesty Jaroslava Kapša po Novom Zélande. V nedeľu 27. januára o 18:00 predstaví v rámci programu Aotearoa - Krajina dlhého bieleho oblaku krajinu potomkov ľudožrútov, dobrodruhov, zlatokopov a kolonizátorov, ktorú objavili Európania v 17. storočí. Chýbať nebudú pláže, hory, tropické palmy, horúce pramene, upršané fjordy, vulkány, tučniaky, vačice či kiwi.

Februárový cestopisný program sa začne v nedeľu 10. februára o 18:00 premietaním fotografií z pobytu cestovateľky Ľudmily Muňkovej v Brazílii. V nedeľu 17. februára sa v rovnakom čase budú môcť záujemcovia zoznámiť prostredníctvom fotografického materiálu s Bajkalom. Na výlete za drsnou krásou legendárneho jazera, do sveta šamanov, vyhnancov a dobrodruhov ich bude sprevádzať cestovateľ Juraj Martinka.

Na nedeľu 24. februára pripravujú organizátori program s názvom JAR - je bohatstvo požehnaním či kliatbou? Cestovateľka Petra Zemanová predstaví najjužnejší štát afrického kontinentu a návštevníkov prevedie od púšte Kalahari až po Mys Dobrej nádeje.

Na všetky predstavenia je vstup voľný. Informoval o tom Kamil Procházka z Nadácie Horský park.

(sita)

Páčil sa vám článok?