Novinový kôň urobil radosť najmä deťom

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Novinový kôň na Primaciálnom námestí si okamžite získal sympatie okoloidúcich Bratislavčanov ako aj návštevníkov mesta. Svedčia o tom ich bezprostredné reakcie, s ktorými sme sa stretli pri inštalovaní koňa a počas nasledujúcich dní.

Najväčšiu radosť z Novinového koňa majú, pochopiteľne, deti, bez pohladenia novinového krásavca však neprejdú okolo ani ich rodičia, so záujmom sa zastavujú domáci aj zahraniční turisti.

Novinového koňa sme na Primaciálnom námestí umiestnili pri príležitosti zmeny periodicity Bratislavských novín na týždenník. Bude tu do konca septembra a už dnes sa ukazuje, že sa stane ďalšou atrakciou bratislavského Korza.

Zvolené výtvarné riešenie sochy koňa podľa nášho názoru najvhodnejšie korešponduje so zámerom originálnym spôsobom predstaviť Bratislavské noviny ako týždenník. Navyše v kontraste s kravami pôsobí ušľachtilejším a vznešenejším dojmom. Výber koňa ako symbolu zmeny Bratislavských novín na týždenník preto nebol náhodný. Niekdajšiu vznešenosť Bratislavy ako korunovačného mesta Uhorska totiž podľa nás oveľa lepšie vystihuje lipicán ako stádo hovädzieho dobytka.

Páčil sa vám článok?