Prvý september: Ciao Bratislava, Ahoj Italia!

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prvý september sa už tradične spája s koncom prázdnin a leta, ktoré si chce VÚB banka a mesto Bratislava ešte na chvíľku pripomenúť symbolickým výletom do slnečného Talianska, s ktorým mala Bratislava vždy silné väzby.

Prvého septembra od 15.00 h. si prídu na svoje všetci, ktorí sa rozhodnú ochutnať atmosféru slnečného talianskeho popoludnia priamo na Hlavnom, Primaciálnom či Františkánskom námestí v Bratislave. Čaká tam na nich bohatý kultúrny program, množstvo zábavy, hudby a iných atrakcií. V stánkoch nájdu talianske kulinárske špeciality, môžu ochutnať zmrzlinu, o ktorej sa traduje, že sa tiež zrodila v Taliansku. Na námestiach budú vystupovať herci bábkového divadla z Bratislavy, v uliciach sa návštevníci môžu stretnúť s postavami, ktoré vychádzajú z tradícií Comedie dell arte.

Programom budú sprevádzať moderátori Adela a Bruno a účinkovať budú rôzne hudobné telesá ako skupina Boro and Giannis, Avanzi di Balera, Lavagance či IMT Smile. Ľudí bude svojím tanečným a moderátorským umením zabávať aj Tony Moysés. Na svoje si prídu i deti. Nielen kvôli talianskej zmrzline, ale aj preto, že organizátori pre nich pripravili množstvo hier, maľovanie kriedami na chodník, súťaž v karaoke, v tanci a podobne. Budúci futbalisti si môžu vyskúšať atrakcie AC Milana - veľkorozmerné nafukovacie zariadenia vybavené elektronikou a softvérom, ktoré umožňujú záujemcom o futbal preveriť si presnosť svojej streľby, odmerať rýchlosť strely vystrelenej na bránu.

Chuť Talianska bude možné okúsiť aj v kine Mladosť, kde sa budú premietať perly talianskej kinematografie ako Smrť v Benátkach (L. Visconti), Zlodeji bicyklov (V. de Sica), Sladký život, (F. Fellini) a Zázrak v Miláne, (V. de Sica).

Organizátori nezabudli ani na milovníkov automobilov. Tí sa môžu tešiť na stretnutie s nádhernými korábmi ciest slávnej talianskej značky Alfa Romeo. O túto časť programu sa postarala spoločnosť Alfa Romeo spolu so zástupcami Alfa Romeo klubu, ktorý združuje milovníkov tejto značky a majiteľov nádherných veteránov Alfa Romeo. Návštevníci Bratislavy si budú môcť pozrieť viaceré preslávené historické vozy, ktoré brázdili cesty sveta v období rokov 1950 až 1980. Tieto modely sa predstavia väčšinou v športových verziách a ako kabriolety. Automobily urobia okružnú jazdu Bratislavou a vrátia sa späť na Hlavné námestie. Medzi veteránmi sa objaví aj absolútna novinka, Alfa Romeo 159, ktorú verejnosť na Slovensku ešte doteraz nevidela. A my už dnes môžeme prezradiť, že jeden zo súťažiacich môže získať ako cenu odvoz domov na tejto najnovšej limuzíne.

Páčil sa vám článok?