Račianske vinobranie opäť láka

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tradične bohatý program prinesie Račianske vinobranie, ktoré sa uskutoční v dňoch 12. až 14. septembra v Rači. Chýbať nebudú ani rôzne súťaže, do ktorých sa budú môcť zapojiť obyvatelia Rače, a nezabudlo sa ani na deti.

V priebehu prvého dňa sa majú uskutočniť vernisáže na račianskom miestnom úrade a v Kultúrnom stredisku Žarnovická. Ťažiskom diania v nasledujúcich dvoch dňoch sa stanú Kultúrne stredisko Račan, Amfiteáter Knižkova dolina a Amfiteáter Žarnovická, kde sa uskutoční vystúpenie viacerých dychových a tanečných súborov, z iných žánrov budú zastúpené aj country, džez  a rock.

Súčasťou vinobrania budú aj športové podujatia, počnúc volejbalovým turnajom a končiac Európskym pohárom v bikrose. Uskutoční sa aj celý rad sprievodných podujatí - v sobotu 13. septembra je na programe napríklad lisovanie hrozna a ochutnávka muštu či pokus o zostavenie kilometrového koláča (ide o tradičnú atrakciu Račianskeho vinobrania, na ktorej sa podieľajú račianske gazdinky).

Račania môžu súťažiť aj o najkrajší strapec, najkrajšie upravenú fasádu rodinného domu či najkrajšie upravené okno s motívom vinobrania. Nezabudlo sa ani na deti - tie sa môžu zúčastniť súťaže o najdlhšiu račiansku stonožku, ktorá sa bude konať v malom amfiteátri Kultúrneho strediska na Žarnovickej ulici. Súťažiť budú žiaci základných škôl v tejto mestskej časti.

(brn)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie