Karlova Ves pokračuje v rekonštrukcii škôl a škôlok

10.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Karlova Ves pokračuje v rekonštrukcii základných a materských škôl. Do konca tohto roka by sa mali začať opravy na Materskej škole Ľ. Fullu, na budove na Fadruszovej spadajúcej pod Spojenú školu Tilgnerova, na Základnej škole Karloveská a tiež na A. Dubčeka na Majerníkovej ulici.

Ako uviedla vedúca školského oddelenia mestskej časti Marta Jurkovičová, na materskej škole je nevyhnutné opraviť poškodenú vonkajšiu kanalizáciu, práce sa odhadujú na približne 75-tisíc korún.

"V areáli školy bolo potrubie prerastené koreňmi stromov. Čiže obsah kanalizácie neodtekal a v prípade daždivého počasia vyrážal splašky do vnútorných priestorov školy. Stromy a dreviny sme už odstránili, teraz nás čaká oprava časti potrubia nielen vonku, ale aj vnútri," vysvetlila Jurkovičová. Podobný problém majú aj na Základnej škole Karloveská, na výkopové práce vyčlenila mestská časť zo svojho rozpočtu 50-tisíc korún.

Ako ďalej Jurkovičová uviedla, v najbližších dňoch by sa mala začať rekonštruovať zatekajúca časť strechy na škole na Fadruszovej ulici. Oprava poslednej časti terasovitej strechy by mala stáť okolo 250-tisíc korún. Jurkovičová predpokladá, že by sa ešte v tomto roku mohlo začať s rekonštrukčnými prácami aj na vzduchotechnike v šatniach a sprchách na ZŠ Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici. Táto havária už spôsobuje vlhnutie a plesnivenie stien.

"Chceme spojazdniť existujúcu, ale nefungujúcu vzduchotechniku, nie dávať novú," konštatovala Jurkovičová. V tejto súvislosti sa počíta so sumou okolo 300-tisíc korún. Tento rok by sa mal tiež stihnúť vypracovať statický posudok s návrhom na riešenie klesania terasy pod školskou kuchyňou na MŠ Suchohradská. Rekonštrukčné práce by sa však mali začať až na jar budúceho roka.

Mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí rozhodlo o uvoľnení finančných prostriedkov 200-tisíc korún na prípadné havárie spojené so začiatkom vykurovacieho obdobia. "Je to na nepredvídané udalosti. Zariadenia sú zastarané a opotrebované, na začiatku vykurovacej sezóny takmer vždy praskne nejaké potrubie alebo radiátor," spresnila Jurkovičová.

V súčasnosti sa dokončujú stavebné práce na technickej časti materskej školy Adámiho a rekonštrukcie na troch materských školách na Dlhých dieloch. "Vchodové dvere sa vymieňajú za plastové, staré už neboli bezpečné. Zároveň bola na každej z týchto škôlok vybraná jedna trieda v dezolátnom stave, kde teraz vymieňame okná. V minulosti tam totiž vypadávali celé okenné tabule. Budúci rok chceme pokračovať v ďalších triedach," povedala Jurkovičová.

Podľa nej je už hotová strecha na ZŠ A. Dubčeka na Majerníkovej ulici, ukončená je tiež výmena plastových okien na materskej školy Suchohradská a oprava kanalizácie na materskej školy Adámiho.

(sita)
Páčil sa vám článok?