Divadlo Aréna bude mať letnú scénu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Divadlo Aréna v Bratislave by malo mať od budúceho roku svoju letnú scénu na priľahlých pozemkoch bývalého lunaparku. Informoval o tom predseda Bratislavského samosprávneho kraja Ľubo Roman.

Ako ďalej uviedol, podľa dohody s bratislavským primátorom Andrejom Ďurkovským by malo mesto prenajať pozemky bývalého lunaparku Bratislavskému samosprávnemu kraju, ktorý tu zriadi letnú scénu Divadla Aréna. Podľa Romana už majú sponzora, ktorý by celú úpravu priestranstva a výstavbu scény na pravom brehu Dunaja zaplatil. „K výstavbe sa však skôr ako na jar nedostaneme, takže predstavenia divadla Aréna pod holým nebom môžu byť najskôr od budúceho leta,“ dodal Ľ. Roman.

Ako uviedol hovorca bratislavského primátora Milan Vajda, mesto je ochotné prenajať pozemky za symbolickú cenu, avšak pod podmienkou, že Bratislavský samosprávny kraj príde so sponzorom, ktorý odstráni zvyšky betónových plôch, urobí sadové úpravy a postaví javisko letného divadla. „V takom prípade je mesto pripravené podpísať nájomnú zmluvu, predbežne na 10 rokov,“ skonštatoval M. Vajda. Ako dodal, v nájomnej zmluve by boli dohodnuté aj práva a podmienky na využívanie tohto priestranstva na mestské akcie a aktivity tretích strán, aby sa tam mohli aj v budúcnosti konať napríklad veľké koncerty.

Využívanie priestorov bývalého lunaparku Divadlom Aréna inicioval jeho riaditeľ Juraj Kukura. Takéto riešenie by podľa neho malo niekoľko výhod. Jednou z nich je, že by tým nebola narušená exkluzivita tohto priestoru na nábreží. Koncert Eltona Johna podľa Kukuru jasne dokázal, že iné riešenie neprichádza do úvahy. Keby tam totiž niekto organizoval väčšie podujatia, divadlo by nemohlo normálne fungovať. „Takéto akcie nemôže robiť nikto bez Divadla Aréna, pretože by tu sa nedalo skúšať ani hrať. Počas koncertov by sme museli rušiť predstavenia,“ tvrdí Kukura.

Páčil sa vám článok?