Bratislavské oslavy Svetového dňa mlieka

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Svetový deň mlieka tento rok oslávili bratislavská mliekareň RAJO spoločne s Bratislavčanmi v utorok 16. mája na Hlavnom námestí. Zábavný program bol od 10. do 19. hodiny určený predovšetkým deťom a všetkým milovníkom mlieka.

RAJO aj tento rok pripravilo množstvo súťaží (napríklad aj súťaž v pití mlieka na čas), vystúpenia známych umelcov, ale aj vyhodnotenie súťaže žiakov základných škôl z celého Slovenska o najlepší návrh ilustrácie na obal školského mlieka.

Súčasťou osláv Svetového dňa mlieka bol aj Školský projekt spoločnosti RAJO, v rámci ktorého žiaci 2.-5. tried dostali do tried učebnú pomôcku, ktorá má deti motivovať na zapojenie sa do projektu školských mliečnych desiat. Aj takto chce RAJO prispieť k zvýšeniu spotreby mlieka na Slovensku, ktorá od roku 1989 výrazne poklesla až na hranicu zdravotnej únosnosti. Až v posledných dvoch rokoch dochádza k miernemu nárastu spotreby mlieka, na čom má zásluhu aj osveta  a propagácia bratislavskej mliekarne RAJO.

Pri príležitosti osláv Svetového dňa mlieka mesto Bratislava dostalo od spoločnosti RAJO, a. s., finančný dar v hodnote 100 tisíc korún, ktorý sa  použije na nákup bezpečnostnej kamery v rámci projektu Bezpečné mesto a rozšíri tak monitorovací systém v centre mesta.

(brn)

Hlavné námestie bolo v tretí májový utorok, keď sa oslavuje Svetový deň mlieka, plné detí a dobrej nálady.
FOTO – designland

Páčil sa vám článok?