Ida Kelarová v utorok rozospieva PKO

15.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský jazz klub sa v septembri predstaví vystúpením speváčky Idy Kelarovej & Desiderius Dužda & Jazz Famelia. Koncert odohrajú v utorok 18. septembra v Spoločenskej sále PKO o 20.00 h.

Tvorba tohto zoskupenia sa vyznačuje prepájaním rómskych a džezových prvkov, rómskych harmónií a latinsko-amerických rytmov so zvukom džezovej kapely. Ida Kelarová prizvala na spoluprácu tých najlepších českých a slovenských hudobníkov. V ich osobách sa spája tradícia rómskeho muzikanstva s otvorenosťou a novátorstvom mladých džezmanov.

Ida Kelarová vás ani na chvíľu nenechá na pochybách, kto je hlavou skupiny. Svojou intuíciou vedie celú kapelu od pomalých a smutných piesní až k záverečným čardášom. Jej schopnosť otvoriť svoje srdce a emócie vložiť do svojho hlasu je povestná.

Ida Kelarová pochádza z rómsko-moravskej hudobnej rodiny. Jej otec, Koloman Bitto, bol vynikajúci a veľmi známy rómsky muzikant. K hudbe priviedol aj dve zo svojich troch dcér - Idu a jej nie menej slávnu sestru Ivu Bittovú. Otec je dodnes najväčšou Idinou inšpiráciou.

V programe vystúpia: Ida Kelarová - spev, Desiderius Dužda - spev, gitara Ondrej Krajňák - klavír, Radovan Tariška - altsaxofón, Marián Ševčík - bicie, Tomáš „Kaštan“ Baroš - kontrabas.

(dš)
Páčil sa vám článok?