Malí bratislavskí speváci hľadajú kamarátov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavský chlapčenský zbor pripravuje v júni konkurz pre 7- až 9-ročných chlapcov, ktorý majú záujem o členstvo v zbore. Konkurz bude 4. a 20. júna od 16.00 do 18.00 h v skúšobni zboru na Gorkého ulici 4.

Je potrebné, aby si účastníci konkurzu pripravili jednu pesničku. Podrobnejšie informácie poskytne Bratislavský chlapčenský zbor na www.bchz.sk, dirigentka Magdaléna Rovňáková, tel. 62859 737, e-mail: bchz@nextra.sk.

Bratislavský chlapčenský zbor môžu Bratislavčania počuť na rozmanitých druhoch podujatí. Pri návšteve koncertu v Redute zaujmú „vážnym“ prejavom a prekvapujúcou hlasovou kultúrou. Na predstaveniach Opery SND ich možno vidieť ako rozšantených chlapcov, uvoľnene sa pohybujúcich po scéne a spoľahlivo interpretujúcich svoje party. V činohre DPOH prekvapia koncentrovaným speváckym i hereckým prejavom. Na koncerte v chráme, či na slávnostnej bohoslužbe ich možno počuť spievať v latinčine, taliančine, francúzštine, nemčine a angličtine, ba celkom suverénne i v mnohých menej frekventovaných jazykoch. Ako hosťujúce teleso či ako sprevádzajúci zbor nadchli publikum na koncertoch bratov Dvorských, no napodiv aj v žánrovo vzdialenej pop-music.

V máji a júni sa Bratislavský chlapčenský zbor predstaví na viacerých koncertných podujatiach, napríklad 17. júna sa predstavia chrámovým koncertom v rámci Dní Petržalky.

Páčil sa vám článok?