T-Com Fiesta v uliciach mesta pokračuje

17.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Letná T-Com Fiesta, ktorá v Bratislave potrvá do 31. augusta, sa nesie v duchu súčasnej kozmopolitnej zábavy, ktorá spríjemňuje atmosféru v centrách veľkomiest.

Vystúpenia pouličných umelcov sú netradičné, prekvapujúce a zároveň prirodzene zapadajú do prostredia. Priamo na ulici predvádzajú svoje umenie tanečnice latino, breakdanceri, elektro boogie tanečníci, speváci, bubeníci, hráči na exotické nástroje, capoeira bojovníci, žongléri s ohňom a ďalší umelci.

V Bratislave môžete vystúpenia umelcov sledovať na troch miestach súčasne - Hlavnom námestí, Hviezdoslavovom námestí a na rohu Ventúrskej a Panskej ulice. Účinkujúci každý štvrtok a piatok od 20.00 do 22.00 h. rotujú po všetkých stanovištiach.

Vo štvrtok 19. júla vystúpi s tancom zoskupenie The Robots, česká kapela Gitans bude sprevádzať skupinu tanečníkov rómskych tancov, s džezom sa predstaví Tariška & Štveráček saxophone summit, kubánske rytmy priblíži ExtravaDansa, street dance predvedie Old School Boys.

V piatok 20. júla si môžete vypočuť hudbu gitaristu s dušou Peržana - rodeného Teheránčana Shahab Tolouie, uvidieť magickú šou afro tanca, extrémne športy, Street Dance Academy a hip-hop.

Ďalšie dni, vo štvrtok 26. a piatok 27. júla, zaznie originálna kubánska hudba v interpretácii Son Caliente, argentínske tango, uvidíte show Street Dance Academy, žonglovanie a brazílsky tanec v predvedení skupiny Bahia Dance Group. Umelci ďalej zatancujú tradičný severoindický chrámový tanec v sprievode svetoznámeho indického hudobníka, bojový tanec, originálne hudobné nástroje, perkusie a bubny v západoafrickej hudobnej šou a žonglovanie.

(dš)
Páčil sa vám článok?