Fiesta znamená letnú pouličnú zábavu v centre

20.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Fiesta znamená v španielčine sviatok aj zábavu. Skúste si však predstaviť oslavu na temperamentnom juhu bez hudby, tanca a zabávajúcich sa uvoľnených ľudí!

Leto a teplo vstúpilo aj do našich zemepisných šírok a ľudia sú prirodzene uvoľnenejší, spomalenejší, čoraz menej sa im chce trčať doma, a tak hľadajú dôvody, prečo ostať v meste. Dobrým dôvodom, ktorý obstojí pred rodičmi, frajermi, manželkami a iným príbuzenstvom, bude letná T-Com Fiesta.

Atmosféra temperamentného juhu so zábavou priamo v uliciach centra Bratislavy sa začína už 22. júna. K veľkomestskej letnej pohode a dobrej nálade chce prispieť festival pouličného umenia, ktoré ku koloritu moderných metropol patrí.

Umelcov hľadali organizátori opäť po celom svete. Nebolo ich ťažké nájsť, správni pouliční umelci totiž majú v krvi vandrovanie - putujú po mestách a živia sa tým, čo vedia najlepšie, pouličnými vystúpeniami. Väčšinou prezentujú kultúru svojej krajiny. Kubánci spievajú a hrajú o dušu, Brazílčanky ohurujú tancom v ohromných farebných kostýmoch, Japonci čarujú zvuky z malých elektronických škatuliek...

V ničom nezaostávajú domáci umelci: divoké a pôsobivé tance s ohňom v letnej tme, dych vyrážajúce akrobatické kúsky na bicykloch, breakdanceri, ktorí vždy zožnú veľký potlesk.

Už v prvý deň tohtoročnej Fiesty vystúpia s pravou karnevalovou sambou Brazílčania. Pridá sa africký perkusionista a tanečník, rozbalia to temperamentné Kubánky, slovenskí hip-hoperi, indonézske krásky s vejármi, mexickí mariachi a Rasťo Horváth - áno, ten z Bailanda.

(mwp)

Páčil sa vám článok?