Nedali sa zaočkovať, v nemocnici to ľutujú. Ministerstvo upozorňuje na prípady z Veľkej Británie

28.7.2021
0
učiteľ Abderrahmane Fadil

Zdroj: Twitter/Bradford Teaching Hospitals NHS FT

Páčil sa vám článok?

Pacienti v Británii, ktorí počas 4. vlny, ktorá aktuálne zasiahla ich krajinu, skončili v nemocnici, ľutujú, že sa nedali zaočkovať. Teraz vyzývajú ostatných, aby neurobili takú chybu a dali sa zaočkovať. O jednotlivých ľudských príbehoch informoval portál BBC, upozorňuje na ne aj slovenské ministerstvo zdravotníctva..

„Moja žena sa zaočkovala, ja nie. Váhal som. Odkladal som to a vravel som si, že s vírusmi som prežil celý život a mám dobrú imunitu. Bola to najväčšia chyba v mojom živote, ktorá ma takmer pripravila o život. Urobil som veľa hlúpych rozhodnutí v mojom živote, ale toto bolo to najvážnejšie a najnebezpečnejšie," uviedol Brit Abderrahmane Fadil.

60-ročný učiteľ Abderrahmane Fadil sa očkovania obával, zdalo sa mu, že vakcíny boli vyvinuté príliš rýchlo. Nakoniec s Covidom strávil deväť dní bojom o život na jednotke intenzívnej starostlivosti. Noc v nemocnici strávil prvýkrát od svojho príchodu do Británie z Maroka v roku 1985. Asi pred mesiacom ho z nemocnice prepustili, ale dodnes sa necíti dobre.

BBC upozorňuje na jeho príbeh a príbehy ďalších pacientov v nemocniciach, ktorí menia názory na očkovanie a dnes vyzývajú ostatných Britov, aby sa dali zaočkovať.

„Bola mi ponúknutá vakcína, ale bol som arogantný,“ povedal 54-ročný muž Faisal Bashir. Chodil som do posilňovne, bicykloval, chodil a behal. Vzhľadom na to, že som silný a zdravý, nemyslel som si, že to potrebujem ."Ale pravda bola taká, že som sa vírusu nevyhol. Dostalo ma to, neviem ako, ani kde," konštatoval Faisal. Faisal, ktorého prepustili v stredu po týždni v nemocnici s kyslíkom, upozorňuje ostatných, aby neurobili chybu.  "Ľudia napĺňajú nemocnice tým, že riskujú, a je to zlé. Cítim sa hrozne," dodal s tým, že chce svojimi vyjadreniami pomôcť ostatným vyhnúť sa podobnému scenáru, ako zažil on.

Takéto príbehy sa podľa vyjadrenia slovenského ministerstva zdravotníctva onedlho začnú objavovať aj u nás. "Chceme, aby ich bolo čo najmenej a aby naši zdravotníci zvládli poskytnúť pomoc a starostlivosť každému, kto ju bude potrebovať. Prosíme vás, dajte sa zaočkovať," priblížil rezort zdravotníctva. Zaregistrovať sa môžete TU.

Na mnohých miestach sa očkuje aj bez registrácie, možno už očkuje aj váš všeobecný lekár. Na očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus sa bude dať registrovať od 1.8, ale zaočkovaných od 1.7. sa budú týkať oboje. Pre mobilný očkovací tím skúste kontaktovať vášho starostu alebo VÚC.

 (nc)

Páčil sa vám článok?