ÚVZ: Platnosť negatívneho testu sa predlžuje na 24 hodín pred podujatím

26.7.2021

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

Páčil sa vám článok?

Od pondelka sa hromadným podujatiam prekračujúcim povolený maximálny počet účastníkov podľa COVID automatu predlžuje platnosť negatívnych výsledkov testov z 12 na 24 hodín pred začiatkom podujatia.

"Nutné je preukazovať sa negatívnym výsledkom PCR alebo LAMP testu, už nie antigénovým testom. Negatívny výsledok PCR alebo LAMP testu je možné nahradiť dokladom o očkovaní alebo dokladom o prekonaní COVID-19," doplnila hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková.

Od pondelka sa zjednocuje d aj efinícia plne zaočkovanej osoby proti ochoreniu COVID-19.  Za plne zaočkovanú sa považuje osoba najmenej 14 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii druhej dávky očkovacej látky s dvojdávkovou schémou, ďalej osoba najmenej 21 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky s jednodávkovou schémou.

Rovnako sa za plne zaočkovanú považuje osoba najmenej 14 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.

(TASR)

Páčil sa vám článok?