Očkovanie: V Bratislave v piatok očkovali i ľudí bez domova

21.6.2021
0

Zdroj: Magistrát - Marek Velček

Páčil sa vám článok?

Bratislave sa v piatok konalo nízkoprahové mobilné očkovanie ľudí bez domova a zraniteľných komunít. Vedenie mesta sa tak snaží posilniť kolektvnu imunitu svojich obyvateľov. Magsitrát o tom informuje na sociálnej sieti.

Očkovanie zorganizoval Intervenčný tím ministerstva Zdravotnictva v spolupráci so Záchrannou zdravotnou službou a župou za aktívnej spoluúčasti neziskových organizácií.

Ako mesto sme poskytli pri očkovaní pomoc a podporu pri koordinácii, vrátane prípravy a vytlačenia informačných letákov. Očkovanie prebehlo pokojne, proti covidu sa za jeden deň zaočkovalo 118 klientov a klientiek organizácií ODYSEUS v Pentagone, v dennom centre Domov sv. Jána z Boha a v nocľahárni DEPAUL SLOVENSKO," uviedol magistrát.
FOTOGALÉRIA:

​Očkovalo sa vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson. "Sme veľmi radi, že aj touto cestou posilňujeme kolektívnu imunitu Bratislavy a že očkovanie proti Covid-19 je prístupné zraniteľným skupinám obyvateľstva. Ďalšie očkovanie pre ľudí bez domova a zraniteľné skupiny sa uskutoční v najbližšej dobe," dodal magistrát.

(ms)

Páčil sa vám článok?