Veľký deň: Slovensko hlási 0 nových prípadov koronavírusu

9.5.2020

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva

Páčil sa vám článok?

Víťazstvo na dosah? Piatok 8. máj sa zapíše aj do histórie zápasu s pandémiou ochorenia COVID-19. Slovensko po mnohých týždňoch prvýkrát hlási nula pozitívnych prípadov testovania na toto ochorenie.

V piatok otestovali až 3910 ľudí, napriek tomu nikto z nich nemal koronavírus. Počas včerajšieho dňa taktiež na ochorenie nikto nezomrel. Pribudlo 14 vyliečených pacientov.

Počet hospitalizovaných je 111, z toho 23 má už ochorenie potvrdené. Na JIS ležia iba štyria pacienti, jeden je aj na pľúcnej ventilácii.

Dohromady bolo doteraz na COVID-19 u nás pozitívne testovaných 1455 ľudí, vyliečených je spolu 919. To znamená, že aktuálne sa oficiálne lieči na toto ochorenie 536 pacientov. Celkovo bolo u nás vykonaných už 118 371 testov.

"0 (NULA) ... ste skvelí, prosím vytrvajte,! reagoval na tieto čísla na sociálnej sieti premiér Igor Matovič. "Z aktuálneho grafu vyplýva, že celosvetovo koronavírus vôbec nie je na ústupe, práve naopak - po 5 týždňoch viac-menej stabilného vývoja - posledný týždeň počet pozitívnych rastie. Vo viacerých krajinách nastal efekt, že po prvotnom uspokojení ľudia povolili v disciplíne ... a nezvládli to ... korona sa im vrátila v ešte väčšej sile. Užívajme slobodu s rozumom. Sloboda bez zodpovodnosti vedie v tomto prípade k návratu do neslobody, po čom nikto z nás netúži," upozorňuje Matovič.

(ms, nc)

Páčil sa vám článok?