COVID-19: Povzbudivé čísla, za piatok potvrdili na Slovensku iba 13 nových prípadov

25.4.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Vývoj pandémie koronavírusom zvláda Slovensko zatiaľ celkom dobre. Za piatok potvrdili iba 13 nových prípadov ochorenia.

V piatok vykonali až 4828 testov, a teda potvrdenie iba 13 prípadov je vynikajúca správa. Pokiaľ ide o úmrtia, v piatok nepribudlo žiadne. V piatok potvrdili vyliečenie z ochorenia u 31 pacientov,  počet vyliečených je tak dokonca vyšší ako počet nových prípadov.

Pokiaľ ide o Bratislavský kraj, z 13 potvrdených prípadov sa v ňom nachádzajú dva. V samotnej Bratislave ide o jednu ženu (mimo karanténneho centra) , druhý prípad, taktiež žena, je z okresu Pezinok.

Celkovo bolo na Slovensku vykonaných už 66 089 testov. pozitívne testovaných ľudí bolo 1373, úmrtí je spolu 17 a vyliečených pacientov 386.

Dnes však ochoreniu podľahla v martinskej nemocnici 73-ročná pacientka, obyvaateľka DSS v Martine. Počet úmrtí tak stúpol na 18.

Počet hospitalizovaných je 212, čo je o desať menej oproti predchádzajúcemu dňu. Hospitalizovaných s potvrdenou diagnózou COVID-19 je 69 ľudí, z toho sa sedem nachádza na JIS, traja na pľúcnej ventilácii.

(ms)

Páčil sa vám článok?