Sulík: Malé prevádzky, vonkajšie športoviská a terasy reštaurácií je potrebné otvoriť

19.4.2020
0

Zdroj: Úrad vlády

Páčil sa vám článok?

V prípade mediálnych prestreliek s predsedom vlády Igorom Matovičom v súvislosti s otázkou postupného naštartovania ekonomiky si minister hospodárstva Richard Sulík nemyslí, že ich možno hodnotiť ako osobné útoky.

"Ide o zotrvávanie na názore, o ktorom je človek presvedčený. Je normálne, že v rámci diskusie si človek za tým stojí,“ povedal Sulík v diskusnej relácii TA3 V politike.

Naďalej si však myslí, že zdržanlivý postoj predsedu vlády pri otváraní ďalších prevádzok je nešťastný. Opakovane argumentuje, že v prostredí otvorených prevádzok sa neobjavila nákaza. Avizovaný Matovičov plán o postupnom otváraní Sulík ešte nevidel. "Nechám sa prekvapiť, tento týždeň sme sa venovali prioritne programovému vyhláseniu vlády," dodal. Je však presvedčený, že „netreba o tom filozofovať“. Malé prevádzky, ale aj vonkajšie športoviská či vonkajšie terasy reštaurácií je podľa neho potrebné otvoriť. "Samozrejme, za dodržania prísnych hygienických opatrení,“ upozornil.

Kriticky sa vyjadril k opatreniu, ktoré sa týka pendlerov a ich povinnosti preukazovať sa negatívnym testom na COVID-19 s mesačnou platnosťou. "Dozvedel som sa o tom z médií, nepovažujem to za správny krok. Jednak to výrazne finančne zaťaží rodinu, ktorá je už i tak v zhoršenej ekonomickej situácii a navyše mesiac starý test je nanič,“ povedal. Podľa jeho slov je potrebné sa k tejto téme veľmi rýchlo vrátiť. „Budeme sa o tom rozprávať, je treba s tým rýchlo prestať,“ povedal v diskusnej relácii.

(TASR)

Páčil sa vám článok?