VIDEO: Ostrý konflikt v Malackách počas nakupovania - čo bolo jeho príčinou?

16.4.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými mesiacmi šokovali Slovensko zábery na skupiny mužov, ktorí sa mlátili pred Tescom v Malackách krompáčmi a lopatami. Tentokrát sa konflikt, ktorý prerástol aj do fyzického násilia, odohral priamo v tomto nákupnom centre a prítomné osoby sa vzájomne obviňovali z toho, že v tej druhej skupine sa nachádza niekto, kto je nakazený koronavírusom...

Záznam z incidentu zdieľal na svojom facebookovom profile rómsky aktivista a novinár Jozef Kmeťo s komentárom: "Brutálna bitka Rómov v Tescu v Malackách. Jeden na druhého kričali, že má koronavírus... Situáciu sa snažili ukľudňovať pracovníci SBS, ale ako vidieť neúspešne... Niektorí Rómovia sú ako besné psy, robia hanbu aj nám, ktorí sa snažíme v tejto situácii prežiť, ale nielen počas koronavírusu. Veľa z nás sa snažíme žiť slušne, ale toto je fakt na zaplakanie, ako tie psy, iný výraz pre takýchto ľudí nemám... Dosť nás nenávidia a kvôli takýmto hlupákom budú ešte viac..."

Vo vyše 6-minútovom videu vidno začiatok konfliktu, kedy začnú dve skupiny na seba útočiť slovne aj fyzicky, berú si nákupné vozíky, snažia sa obhadzovať tovarom a naháňajú sa po predajni. Všetko sprevádza krik, jačanie a hystéria. Približne po dvoch minútach sa medzi znepriatelené strany postavia pracovníci SBS, ale ani tým sa nepodarí vášne utlmiť. Viacero záberov je roztrasených, takže nie je dobre vidno, či došlo k nejakým úderom alebo len strkaniu a hádke. Všetko vyvrcholí na parkovisku pred Tescom, kde sa jedna skupina opäť snaží tú druhú chytiť a zaútočiť na ňu, ale jej členom sa pravdepodobne podarí nasadnúť do osobného auta a odísť preč. Vo videozázname sa nahlas spomína aj možnosť privolať "žandrárov", ale policajti pravdepodobne nestihli včas doraziť na miesto. 

"Uvedeným prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Malackách. V danej veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin výtržníctva. Bližšie okolnosti tohto prípadu sú v súčasnosti predmetom intenzívneho vyšetrovania," informovala polícia na sociálnej sieti.

K ešte brutálnejšiemu incidentu medzi členmi miestnej komunity došlo v novembri minulého roku, kedy na seba útočili krompáčmi, lopatami a rozdávali si naozaj dosť nebezpečné rany. Dokonca vznikla na základe autentických záberov aj paródia doplnená o laserové meče a charakteristické zvuky a hudbu z filmu Hviezdne vojny:

Originálny záznam vyzeral takto (pozor obsahuje vulgarizmy!):

​(ars)

Páčil sa vám článok?