Vírus potvrdili u prvého škôlkara z ružinovskej škôlky: Nakazilo sa dieťa, otec i mama

17.3.2020
zatvorenie materskej školy v Ružinove

Zdroj: Facebook/Martin Chren - starosta

Páčil sa vám článok?

U jednej rodiny dieťaťa zo škôlky v Ružinove sa potvrdila nákaza koronavírusom. Na sociálnej sieti o tom informoval starosta Ružinova Martin Chren.

"Bohužiaľ som sa dozvedel o prvej rodine dieťaťa z MŠ Palkovičova, ktorá bola celá (otec, mama, dieťa) pozitívne testovaná na koronavírus. Majú sa, našťastie, dobre, je to však prvý náznak toho, že sa choroba mohla rozšíriť aj mimo okruh našich zamestnancov," uviedol starosta Ružinova.

Zároveň hovorí o niekoľkých ďalších deťoch zo škôlky, ktoré boli testované s negatívnym výsledkom. "Teraz sa mi to však zdá ako slabá útecha," povedal starosta Chren.

Neskôr informoval, že u učiteľky z materskej školy Velehradská sa vírus nepotvrdil. Jej manžel je jedným z potvrdených prípadov nákazy.

"Prosím, nepodceňujte situáciu. Podľa odhadov Ministerstva zdravotníctva sa nakazí v najlepšom prípade „len“ 40 % populácie a najprudší nárast ochorenia bude až o 6 až 8 týždňov odteraz. Toto, žiaľ, nevyzerá, že by sa mal život o dva týždne vrátiť do normálnych koľají, " vyjadruje sa k situácii ružinovský starosta.

Zároveň dodáva, že vie, že aj táto situácia bude raz za nami a spolu ju zvládneme. Hovorí o prázdnych uliciach, prázdnejších obchodoch, je rád, že už si všetci uvedomujú, že táto situácia je vážna, lebo bez rúška už dnes stretol v Ružinove málokoho. "A želám si, aby nás táto skúška ohňom zocelila. Aby sme sa poučili, že mnohé veci, ktoré boli pre nás samozrejmé, takými byť nemusia – a keď sa nám o pár týždňov či mesiacov vrátia, aby sme si ich vedeli poriadne vážiť, " dodal na záver.

(nc)

Páčil sa vám článok?