Mesto zatvára všetky svoje verejné inštitúcie - divadlá, galérie, múzeá, plaváreň či ZOO

9.3.2020

Zdroj: Čitateľka Lenka

Páčil sa vám článok?

Vzhľadom na situáciu okolo šírenia nového koronavírusu a ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje, mesto Bratislava uzatvorilo všetky svoje verejné inštitúcie, teda múzeá, galérie, ZOO, knižnice, plaváreň a štadión a zrušilo všetky podujatia v nich.

Tiež podujatia, ktoré mesto a mestské organizácie organizovali. TASR o tom informoval Peter Petrovič z Bratislavskej organizácie cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board (BTB). Zároveň BTB od pondelka uzavrela svoje turistické informačné centrá. "V prípade záujmu turistov o informácie sú stále aktívne telefonické linky, emailová komunikácia, sociálne siete a web," uviedol Petrovič. BTB vytvorilo sekciu na webe visitbratislava.com v troch jazykoch, kde návštevníkov informuje o situácii. "Historické múzeum Slovenského národného múzea (SNM) na Bratislavskom hrade bude zatvorené najbližšie dva týždne, teda do 22. marca," informovala TASR kultúrno-propagačná manažérka SNM Ľubica Fandl Drangová.

Až do odvolania bude zatvorená Galéria mesta Bratislavy vrátane Mirbachovho aj Pálffyho paláca. "Všetky podujatia, vernisáže a programy pre verejnosť sú zrušené," informovala TASR galéria. Zatvorené sú tiež aktuálne výstavy. O ďalších krokoch, ako aj o termíne opätovného otvorenia bude galéria priebežne informovať.

Mesto Bratislava deklaruje, že je spoločne s mestskými časťami i Bratislavským samosprávnym krajom pripravené na nový koronavírus, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Všetky informácie o situácii v hlavnom meste vrátane odporúčaní a opatrení, ktoré sa doteraz vykonali, nájde verejnosť na webe www.zvladneme.to.

(ars)

Páčil sa vám článok?