Zaskočená Nicholsonová: Keď vyšla na ulicu, z bilbordu sa dozvedela, že volí Mrvu

17.10.2018
0
Bilbord Jána Mrvu

Zdroj: FB Ján Mrva

Páčil sa vám článok?

Viacerých Bratislavčanov prekvapili bilbordy, na ktorých niekoľkí liberáli vyjadrili podporu pred voľbami primátora Jánovi Mrvovi. Ten je totiž známy ako kresťansky orientovaný konzervatívec. Bilbordy sa však z ulíc rýchlo stratili. Čo sa stalo?

Starosta Vajnôr Ján Mrva (nezávislý s podporou OĽaNO) sa stal v komunálnych voľbách spoločným kandidátom opozície, teda okrem matovičovcov aj SaS Richarda Sulíka, hnutia Sme rodina Boris Kollár či KDH. Následne sa však v uliciach objavili bilbordy, na ktorých mu vetou "Volím Jána Mrvu" vyjadrili podporu aj členovia SaS známi svojím liberalizmom. Konkrétne Lucia Ďuriš Nicholsonová či župan Juraj Droba - účastník Dúhoveho pochodu LGBTI komunity.

"Bolo to bez môjho súhlasu," povedala nám Nicholsonová s tým, že jednoducho išla po ulici a zrazu uvidela bilbordy so svojou podobizňou. Viac sa však k celej situácii nechcela vyjadrovať, hoci v blížiacich sa komunálnych voľbách kandiduje za poslankyňu v Starom Meste. Župan Juraj Droba reagoval veľmi zmierlivo. "Je to vyriešené, vybavené, na nikoho sa nehnevám. Moje bilbordy sa prelepujú pánom Sulíkom. Došlo k omylu, človek, čo to mal na starosti, ochorel a došlo k chybnému výlepu," vysvetlil pre bratislavskenoviny.sk Droba.

Bilbordy zjavne prekvapili aj bývalého straníckeho kolegu spomínanej dvojice Martina Poliačika. "Neveril som ani na chvíľu, že by Lucia alebo Ďuro s niečím takým súhlasili. Jedna vec je sledovať, ako sa SaS vzdala v Bratislave svojich voličov v prospech náboženského fundamentalistu a druhá vec je pečatiť to tvárou a menom," uviedol Poliačik na sociálnej sieti.

Status Martina Poliačika na sociálnej sieti, na fotkách Denníka N vidno, že bilbord Lucie Nicholsonovej na Záhradníckej už prelepili:

Zdroj: FB Martin Poliačik

​Predseda SaS Richard Sulík na naše otázky zatiaľ nereagoval. Telefón nedvihol a poslal sms, aby sme ho kontaktovali práve totu formou.  Pre Denník N však uviedol, že „Lucia Nicholsonová, ktorá zároveň kandiduje v Starom Meste, oslovuje iný typ voliča než Ján Mrva. Nebolo súčasťou dohody, že ona bude na bilbordoch, ktoré podporujú Mrvu – ona oslovuje liberálneho voliča, Ján Mrva konzervatívneho.“ Údajne si s Mrvom už všetko vysvetlili. 

Boris Kollár, ktorý sa taktiež ocitol na Mrvových bilbordoch, to vôbec nevníma dramaticky. "Išlo zrejme o komunikačný šum medzi tímami. Ale keď som raz povedal, že ho podporujem, tak to platí," povedal nám Kollár s tým, že určite nepožaduje, aby jeho podobizeň z bilbordov stiahli. Tím Jána Mrvu si podľa neho vypýtal od hnutia Sme rodina jeho fotografiu, ktorú im bez problémov poslali. Teda u Mrvu si nič svojvoľne nestiahli a fotku im poskytli samotní kollárovci. V hnutí ešte podľa Borisa Kollára predpokladali, že im príde nejaký vizuál na schválenie, no u Mrvu si zrejme zaslanie fotografie vyhodnotili ako súhlas a dali vyrobiť bilbordy.

A ako vzniknutú situáciu vysvetľujú u samotného kandidáta na primátora? "Ján Mrva spojil širokú koalíciu strán - SaS, OĽANO, Sme Rodina, Nova, KDH, OKS, Zmena Zdola. Pripravených bolo viacero vizuálov osobností koalície stojacej za Jánom Mrvom. V hektickom predvolebnom čase nastal medzi tímami komunikačný šum, čo spôsobilo omyl vo vizuáloch. Konečným rozhodnutím bolo, že podporu budú komunikovať lídri strán s trvalým pobytom v Bratislave. Na bilbordoch sa objaví Richard Sulík, Boris Kollár, či Veronika Remišová," povedal nám Mário Schwab z tímu Jána Mrvu.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie články