Do boja o kreslo starostu Starého Mesta vstúpil poslanec M. Borguľa

11.9.2018
0
Poslanec borguľa poslal list donaldovi trumpovi! - Borgula plot1
Páčil sa vám článok?

Do boja o kreslo starostu bratislavského Starého Mesta v tohtoročných komunálnych voľbách oficiálne vstúpil aj trojnásobný poslanec Martin Borguľa. O priazeň voličov sa uchádza ako nezávislý, podľa jeho slov bez skrytej podpory politických strán a sponzorov. Zo strany Smer-SD odišiel v apríli.

"Napriek tomu, že 25 rokov máme samosprávu, tak nefungujú základné veci. Staré Mesto by sme si vedeli fantasticky vyšperkovať, lebo tu máme tradičné veci. Máme tu kus histórie, na čom chceme stavať, na čom chceme budovať vzťah ľudí k verejnému priestoru. Nefungujú nám tu však základné veci," uviedol na utorňajšom brífingu Borguľa. Ide najmä o parkovanie, zeleň, čistotu a verejný poriadok.

Spolieha sa na svoje 12-ročné skúsenosti v komunálnej politike a získanú doterajšiu dôveru zo strany občanov. V súčasnosti sa vraj cíti dostatočne zrelý, politicky skúsený a odborne a manažérsky zdatný viesť mestskú časť. Pred voličov predstupuje podľa svojich slov nie s volebným programom na pol roka pred voľbami, ale s konkrétnymi krokmi a aktivitami na najbližšie štyri roky, ktoré sa zaväzuje splniť.

Z mestskej časti chce vytvoriť čistejšie, zelenšie, bezpečnejšie miesto, nastoliť poriadok chce aj v parkovaní. Do roka má v pláne odstrániť plot spred americkej ambasády na Hviezdoslavovom námestí, do dvoch rokov obnoviť všetky detské ihriská. V horizonte troch rokov má v pláne priniesť výraznú zmenu v čistote a do štyroch rokov sľubuje obnoviť všetky chodníky.

V rámci mestskej časti kandiduje len na starostu, funkciu staromestského poslanca obhajovať nebude. Zato však kandiduje na bratislavského mestského poslanca. "Veľmi dobre to funguje, keď je niekto starostom a mestským poslancom. Oveľa viac vie vybaviť pre mestskú časť, ako keď je len starostom," odôvodnil Borguľa.

Do boja o funkciu starostu Starého Mesta už vstúpili súčasný starosta Radoslav Števčík ako nezávislý a dizajnérka a aktivistka Dana Kleinert z tímu okolo kandidáta na primátora Bratislavy Matúša Valla, ktorú podporujú hnutie Progresívne Slovensko a strana Spolu - občianska demokracia. Kandiduje aj urbanistka, bývalá odborná zamestnankyňa bratislavského magistrátu a súčasná poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Zuzana Aufrichtová. Tá je spoločnou kandidátkou strán SaS, Zmena zdola a OKS a hnutí OĽaNO, Sme rodina a NOVA. O kreslo chce zabojovať IT konzultant Michal Šulek ako kandidát iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie články