Starosta Dúbravky M. Zaťovič chce získať mandát aj na ďalšie obdobie

10.9.2018
Martin Zaťovič

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Šport, športoviská i zeleň. Tieto oblasti by mali patriť k hlavným témam, ktorým sa chce venovať v ďalšom volebnom období súčasný starosta bratislavskej Dúbravky Martin Zaťovič (na fotografii v červenom tričku). Počas uplynulého víkendu potvrdil, že sa v novembrových komunálnych voľbách bude uchádzať o opätovné zvolenie.

Dôležitým projektom v oblasti športovej infraštruktúry bude pre mestskú časť vytvorenie multifunkčného ihriska v parku na Pekníkovej ulici, na ktoré získala samospráva dotáciu z Úradu vlády SR. V súvislosti so zeleňou chce súčasný starosta zasa napríklad vytvoriť komunitný Náš park Pod záhradami.

"Výzvou ďalšieho volebného obdobia je vyriešiť strašiaky mestskej časti," priznal Zaťovič. Ide o budovu bývalej pošty na Saratovskej ulici, z ktorej by mal vzniknúť polyfunkčný objekt s priestorom pre trhovisko či verejné a kultúrne akcie. "Ďalším plánom je premeniť spustnutú budovu na Ulici kpt. Rašu a dať jej spolu s obyvateľmi a dúbravskou komunitou nové využitie," uviedol Zatovič.

Ostáva tiež vyriešiť rekonštrukciu Domu kultúry Dúbravka. "Priznávam sa, že sme mali predstavu začať s rekonštrukciou domu kultúry ešte v tomto volebnom období, brzdili nás však zákonné postupy, termíny verejného obstarávania a nebolo by zodpovedné zaťažiť mestskú časť na konci volebného obdobia úverom," uviedol v tejto súvislosti starosta.

Verí, že sa podarí dotiahnuť aj projekt rozšírenia Harmincovej ulice. "Počas predchádzajúcich rokov sa podaril výrazný posun, a to vykúpiť všetky pozemky, ktoré rozšíreniu bránili," pripomenul Zaťovič.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie články