VIDEO Potvrdené: Mika bude kandidovať na primátora Bratislavy

3.6.2018
0
Václav Mika

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika bude kandidovať na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách. Oznámil to v nedeľu na tlačovej konferencii v Sade Janka Kráľa.

O hlasy voličov sa chce Mika uchádzať ako nezávislý kandidát, preto začal so zberom podpisov od ľudí na podporu svojej kandidatúry. Mika je presvedčený, že nadišiel ten správny čas, aby hlavnému mestu a Bratislavčanom splatil všetky príležitosti a šance, ktoré tu dostal. "Viem, že chcem pracovať priamo pre ľudí s tými najlepšími profesionálmi, ktorí to cítia rovnako. Chcem riešiť problémy Bratislavčanov, ale najmä veľké príležitosti, ktoré hlavné mesto má, skonštatoval.

Ako tvrdí, má snahu zabojovať o to, aby Bratislava nemusela riešiť len svoje problémy, ale aby aj naplno využívala svoj potenciál. Taktiež, aby fungovala a bola spravovaná i financovaná skutočne ako hlavné mesto. "Nie problémy, ale riešenia je to, čo bude rozhodovať a ja som bol vždy človek, ktorý problémy skôr rieši ako o nich hovorí," tvrdí Mika, ktorý v minulosti riadil aj súkromnú televíziu Markíza či Rádio Expres. Jeho volebný program bude postavený na riešeniach kľúčových problémov Bratislavy, ale aj ťažkostí bežných ľudí, ktoré sa dajú vyriešiť rýchlo.

Mika deklaruje, že bude kandidovať ako nezávislý kandidát bez politickej podpory. "Neprijmem podporu od politického subjektu. Ak ma podporia jednotlivci, s tým problém nemám," podotkol. Svoju kampaň si chce z väčšej časti financovať sám. Zriadil si však aj transparentný účet. Ako však upozornil, neprijme a vráti dar každému, ktorý mal alebo má obchodný vzťah s hlavným mestom, mestskými časťami či s akýmikoľvek ich firmami a organizáciami. Taktiež vráti dar tomu, kto mal obchodný vzťah s RTVS v čase, keď jej Mika šéfoval.

Kandidatúru na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách zatiaľ ohlásil architekt a hudobník Matúš Vallo. Starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, ktorý má podporu opozičných OĽaNO, SaS a Sme rodina. Kresťanskodemokratické hnutie postaví vo voľbách ako kandidátku na bratislavskú primátorku Caroline Líškovú.

O post primátora hlavného mesta zvažuje zabojovať starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie články