Václav Mika ešte váha, či bude alebo nebude kandidovať na post primátora Bratislavy

2.2.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Bývalý riaditeľ televízie Markíza či ešte donedávna aj šéf RTVS Václav Mika v tomto období vážne rozmýšľa nad tým, že sa bude v nadchádzajúcich komunálnych voľbách uchádzať o dôveru obyvateľov nášho hlavného mesta. O tom, či bude kandidovať na post primátora Bratislavy, sa však ešte definitívne nerozhodol. Z čoho má najväčšie obavy?

„Zatiaľ som sa ešte nerozhodol, či budem kandidovať v komunálnych voľbách na post bratislavského primátora, ale pravdou je, že to nemôžem ani vylúčiť,“ povedal Václav Mika v nedávnom rozhovore pre HN televíziu. Meno bývalého riaditeľa Markízy a RTVS sa v súvislosti s funkciou budúceho primátora nášho hlavného mesta spomína od začiatku januára.

Zatiaľ svoju kandidatúru oficiálne potvrdil akurát architekt Matúš Vallo, ktorý je aj členom hudobnej skupiny Para. „Zaregistroval som, že okrem iných padlo aj moje meno, ale asi by som to mal uviesť na pravú mieru, pretože na tej ceste k samotnému rozhodnutiu kandidovať je ešte veľa míľnikov. Najskôr musí byť splnených niekoľko okolností, ale hlavne zodpovedaných zopár zásadných otázok. Tou prvou je tá, či som práve ja vhodný na túto pozíciu,“ vysvetlil svoj postoj Mika, ktorý sa už zamýšľal aj nad tým, s kým by do toho išiel, či by získal dôveru mestského zastupiteľstva alebo či by dokázal spolupracovať so starostami mestských častí.

„To všetko sú otázky, na ktoré potrebujete nielen čas, ale hlavne získať potrebné informácie. Ide o verejnú funkciu, takže ja sa snažím k tomu pristupovať s pokorou a nie je vylúčené ani to, že sa pre kandidatúru napokon nerozhodnem. Chystám sa  definitívne rozhodnutie urobiť ešte v prvom kvartáli tohto roku,“ prisľúbil Mika, ale zároveň dodal, že musí brať do úvahy aj to, že má rodinu. Vlani sa jeho partnerke narodilo dieťa a on sa obáva, že by bol ako primátor respektíve aj ako kandidát na túto funkciu vystavený rôznym tlakom a mediálnemu prenasledovaniu, pričom momentálne je jeho prioritou najmä to, aby svojich blízkych pred takýmito nepríjemnosťami uchránil.

Okrem Valla a Miku o kandidatúre na primátora Bratislavy uvažuje aj doterajší prvý muž mesta - Ivo Nesrovnal, bývalý primátor Milan Ftáčnik, mestský poslanec Ján Budaj ako aj starosta Vajnor Ján Mrva. 

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie články