Pýtame sa kandidátov na primátora: Ako by ste opísali Bratislavu, keby bola ženou?

2.10.2018
0
Dunaj, Bratislavský hrad

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Pokračujeme v našej ankete. Najnovšie sme sa vybraných kandidátov na primátora Bratislavy spýtali, ako by opísali naše mesto, keby bolo ženou. Prečítajte si ich poetické vyznania.

Václav Mika:

Zdroj: Archív V. Miku

​Ako k žene, ktorá mi dala všetky životné šance a podporovala ma v nich. Je milá, ale prísna, vždy mi bola oporou, ponúkla mi útočisko a teraz nadišiel čas jej to vrátiť. Všetku tú trpezlivosť, ktorú so mnou mala, jej podporu a inšpiratívnosť.

Ján Mrva:

Zdroj: Archív Jána Mrvu

​Som skôr praktik, ako romantik, moja manželka by vedela rozprávať  Bratislava je moje rodisko, to ale hovorí za všetko. Pre mnohých už dávno nie je, pre mňa vždy bude krásavica na Dunaji. Len sa na ňu pozrite - krásny hrad s vežičkami, vysoká veža katedrály, za ňou kopce Karpát s vinicami a k tomu mohutný Dunaj. A križovatka európskych a často aj svetových dejín. Máme veľké šťastie, že sme sa narodili práve tu. Toto mesto je mestom tých, čo už zomreli, tých, čo žijú, aj tých, čo ešte len prídu. Ja milujem históriu, preto sa k nemu správam a chcem správať s obrovskou úctou.

Ivo Nesrovnal:

Zdroj: TASR

​Bratislava je krásna a tajomná ako žena. Je zároveň aj energická, plná ideálov. Páči sa mi aj to, že nie je prvoplánová. Toto mesto môžete objavovať stále, vždy sa objaví nejaká nová súvislosť, nový kontext. A to je pre mňa zaujímavé na ženách aj na Bratislave.

Roman Ruhig:

Zdroj: Archív R. R.

​Bratislava  v sebe skrýva čarokrásu, skvosty, duchaplnosť, zmyselnosť a je základom života slovenskej rodiny. Slovensko bez Bratislavy je ako rodina bez ženy. V tých miestach, kde sa pomalá tmavá Morava stretá s bystro jasným  modrým Dunajom lemovaný karpatským lesom, je lonom matky zeme a darom pre náš zdravý život. Náš život bez týchto darov či skvostov by nejestvoval, a preto si ju musíme vážiť, ctiť a chrániť

Matúš Vallo:

Zdroj: TASR

​Bratislava je ako najlepšia kamarátka z detstva. Občas sa s ňou hádame, niekedy je na nás nepríjemná, ale vzápätí si nás znovu získa. Bratislava je temperamentná, originálna a s vlastným šarmom. Pre to všetko ju máme úprimne radi.

(lb)

 

Páčil sa vám článok?