Sobášna matrika z 18. storočia sa už dá pozrieť aj v elektronickej podobe!

21.2.2019
Dóm sv. Martina

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Ak sa vaši predkovia, teda praprapraprarodičia vzali v Kostole svätého Martina niekedy v rokoch 1794 až 1809, tak by ste o tom mohli nájsť záznam v sobášnej matrike, ktorá sa nachádza v bratislavskom Štátnom archíve. Nedávno bola celá ručne písaná kniha zdigitalizovaná, takže si jej obsah môžete pozrieť aj na internete...

"Kolega Marián Babirát z Štátneho archívu v Bratislave nás upozornil, že jedna z matrík farnosti Kostola sv. Martina z 18. stor. je už digitálne prístupná: Ak mal niekto pra-pra-pra-pra-pra-pra-prarodičov z Prešporka a brali sa v tom kostole, tak si môžete nájsť o tom záznam na internetovej stránke digitálnej knižnice," uviedli včera na stránke facebookovej skupiny Pamäť mesta Bratislavy.

Zdroj: abn

​Kniha s názvom Matrika sobášených č. 55 sa nachádza pod signatúrou 203 v kategórii Rukopisy, oddiel Zbierka rukopisov, ako jej autor je uvedený Rímsko-katolícky farský úrad Sv. Martina a na papieri o rozmere 32 krát 21 cm sú tmavým atramentom zapísané podrobnosti okolo sobášov uskutočnených v období od januára 1794 do decembra 1809. 

(ars)

Páčil sa vám článok?