Je pre vaše oblečenie lepšia šatníková skriňa alebo komoda?

22.2.2023

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Pokiaľ nemáte samostatný a priestranný šatník potrebujete na uloženie oblečenia šatníkovú skriňu alebo komodu. Ako si prehľadne zorganizovať šatník a je lepšia univerzálna komoda alebo priestrannejšia šatníková skriňa?

Šatníková skriňa ponúka široké možnosti

Šatníkové skrine sú pomerne všestranné, pretože sú dostupné v mnohých prevedeniach. Šatníková skriňa má bežne výšku 200 – 220 cm, šírka sa pohybuje štandardne od 80 cm do 250 cm. Keďže nesiahajú až po strop, môžete na skriňu umiestniť ešte úložné boxy a získať ďalší úložný priestor. Dvere môžu byť krídlové alebo posuvné, úzke skrine sú jednodverové, širšie dvojdverové či trojdverové. Efektívne využitie miesta umožňujú rohové skrine. Nie je teda problém nájsť šatníkovú skriňu, ktorá by sa presne hodina do vašej spálne, na chodbu alebo do detskej izby.

Vnútorné usporiadanie skrine

Dizajn skrine je dôležitý, musí predsa ladiť so štýlom vášho bývania aj s ostatným nábytkom. Z praktického hľadiska je však dôležitejšie vnútorné členenie skrine. Na Okay.sk si môžete  zaobstarať skriňu bez poličiek s tyčou na vešanie dlhých šiat alebo kabátov. Najviac sa asi využíva na chodbe alebo v šatníku práve na odkladanie búnd a kabátov. 

Na ukladanie oblečenia, topánok a doplnkov však budete potrebovať aj police, zásuvky alebo úložné boxy. Najpraktickejšie sú skrine, ktoré sú vybavené tyčou na vešanie košieľ, blúzok a podobne, ale zároveň majú aj police a umožňujú vám do istej miery prispôsobiť si organizáciu vnútorného členenia.

Zvyčajne má výrobca v ponuke aj úložné kontajnery alebo organizéry, aby ste mali v skrini lepší prehľad. Keď budete mať veci prehľadne uložené, oblečenie na dovolenku alebo na túru si zbalíte o to rýchlejšie.

Komoda nielen na oblečenie

Komoda má jednu veľkú výhodu – dá sa použiť na uloženie oblečenia, ale svoje miesto má aj v pracovni alebo v obývačke na odkladanie dokumentov, vecí domácností a menších či väčších nevyhnutností, ktoré sa nájdu v každom dome či byte. V detskej izbe bude určite plnohodnotne využitá na oblečenie aj hračky. Ak ju teda časom nebudete potrebovať na uloženie oblečenia, určite jej nájdete iné využitie.

Vráťme sa ale k tomu, na aké oblečenie je ideálna komoda. Najvhodnejšia je na uloženie spodnej bielizne, doplnkov ale aj poskladaných tričiek, nohavíc a šiat. Krčivé oblečenie je lepšie vešať do skrine. Umiestniť ju môžete aj v kúpeľni kde výborne poslúži na uteráky a prípadne aj kozmetiku. Komoda môže mať iba zásuvky alebo iba skrinku s policami, niektoré modely sú však kombinované. Aj v tomto prípade si všímajte vnútorné členenie, teda koľko je vo vnútri poličiek, či sa dá meniť ich umiestnenie, prípadne či sa dajú dokúpiť aj ďalšie a podobne.

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?