V najlepších slovenských reštauráciách prebieha Zimný festival jedla

25.1.2023
Páčil sa vám článok?

Zimný festival jedla beží už od 14. januára v najzaujímavejších reštauráciách celého Slovenska. Desiaty ročník tejto výnimočnej gastronomickej udalosti umožní každému, kto má záujem o kvalitnú gastronómiu, navštíviť tie najlepšie a veľakrát cenovo nedostupné reštaurácie Slovenskej republiky - a to za naozaj symbolické ceny.

Zdroj: Mlyn 108, Gurmán na Slovensku

​​​​Zimný festival jedla prebieha od 14. januára do 26. februára priamo vo vybratých TOP reštauráciách z populárneho lifestyle sprievodcu Gurmán na Slovensku. Návštevníkom ponúkne zážitok a blažený pocit z lahodného jedla, atmosféry reštaurácie a profesionality celého personálu. Tešiť sa môžete na rekordných 40 zapojených reštaurácií!

Šéfkuchári týchto TOP slovenských reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v bedekri Gurmán na Slovensku, ponúknu návštevníkom Zimného festivalu jedla jedlá v kategóriách: Naše ikonické jedlo (charakterizujúce danú reštauráciu), Chute regiónov (s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín) a Kuchárova voľba (výnimočné jedlo mimo bežnej ponuky). V čase trvania festivalu pripravili tieto tri jedlá, ktoré sú každé niečím zaujímavé a zároveň sú festivalovým hosťom ponúkané za nižšie ceny, ako by stáli pri bežnej objednávke v reštaurácii.

Zdroj: Hotel Carlton, Gurmán na Slovensku

​Tešiť sa môžete aj na tieto hviezdy slovenskej gastronómie - reštaurácie UFO, Gašperov mlyn, Mlyn 108, Chateau Čereňany, Hotel Slávia či Albrecht. Vynechať by ste nemali ani osvedčené gurmánske adresy - reštaurácie Carnevalle, Au Cafe, Nostalgie, Villa Rosa, Ohnisko, Chateau Gbeľany, Hotel Hviezdoslav či Zylinder. Určite vás zaujmú aj nováčikovia a tých je tento rok naozaj veľa - bratislavské reštaurácie Bubbles, Duetto alebo veľmi ambiciózny projekt Bistronomy z Bratislavy, z Dunajskej Stredy Lokál Bistro, z Nitrianskeho kraja Terra Jasová a Áčko Šurany, zo Žiliny Olivia´s, z Popradu sa zapojila 2 Zlatými vidličkami ocenená reštaurácia Gaba Kocáka - Doma u nás, z Prešova Poetika Bistro a z Halíča Zámok Galícia Nueva. Novinkou je Jolly Jocker v podobe prestížnej reštaurácie z Rakúska: TRIAD oceňovaného šéfkuchára Uwe Machreicha.

​Festival funguje na princípe rezervácií vo vybraných reštauráciách. Hosť si pozrie zoznam reštaurácií, ktoré do festivalu vybral bedeker Gurmán na Slovensku a pozrie si ich festivalové menu pozostávajúce z 3-4 jedál, 2 dcl vína a minerálnej vody. Zarezervuje si to, ktoré ho najviac osloví. 3-chodové menu vo všetkých reštauráciách stojí 25 alebo 29 €. Iba Zlatou vidličkou ocenené reštaurácie ponúkajú 4-chodové menu, ktoré stojí 45 €. Počty miest v každej reštaurácii sú rôzne a nie sú k dispozícii na každý deň, preto je potrebné si degustáciu rezervovať v predstihu.

Zdroj: zimnyfestivaljedla.sk

​Degustačný kupón si zakúpite na webstránke festivalu cez kúpiť degustáciu. Ak chcete zapojiť aj svojich blízkych a priateľov, v ponuke sú aj Darčekové poukazy na degustáciu v akejkoľvek reštaurácii či na relaxačné Gurmán pobyty, ktorými obdarovaných potešíte pri akejkoľvek slávnostnej príležitosti. Kupóny si potom jednoducho stiahnite zo svojho konta na webstránke festivalu (neposielajú sa na e-mail).

Otváracia večera tohtoročného festivalu sa konala v piatok 20. januára v reštaurácii MenJu, novej reštaurácii známeho šéfkuchárskeho tandemu Martin Korbelič a Tomáš Sika. Podávalo sa špeciálne menu pozostávajúce z klasickej polievky máčanka, diviny z považských lesov, mak, tekvicová haruľa a ako dezert spomienka na detstvo: detská krupica. Jedlá boli upravené moderným štýlom a chuťovo fantasticky vyladené, takže si hostia veľmi pochutnali a vrátili sa im spomienky na detské časy.

Zdroj: Rudolf Sládkovský

​Festival bude prebiehať až do 26. februára a rezervovať špeciálne festivalové menu v 40 reštauráciách si môžete na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?