Ako na domáci McDonald's?

16.6.2021

Zdroj: Unsplash.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Vychutnajte si zdravší a lacnejší McDonald's v pohodlí vášho domova. Po suroviny nemusíte chodiť ani ďaleko. Žiadne tajné ingrediencie neexistujú. Svoj BigMac alebo Hamburger si spravíte jednoducho aj sami.

McDonald's - kráľ medzi fastfoodmi

Asi nám dáte za pravdu, že reštauračný reťazec McDonald's je synonymom fastfoodu, a ten je zas synonymom nezdravého stravovania. Nie vždy je pravda, čo nám o kvalite jedla vo fastfoodových reštauráciách hovoria médiá. Zvyčajne sa ale nemýlia.

Suroviny používané vo fastfoodových reštauráciách sú hlbokozmrazené, čo ovplyvňuje ich kvalitu, chuť aj vôňu. Tieto parametre musia byť jedlu pridané inou cestou. Aj preto sa pri Mcdonald's skloňuje návyková vôňa. Čo je na tom pravdy, to povedať nevieme.

No je fakt, že jedlo z McDonald's vonia až náramne dobre. Určite sa vám už len pri čítaní týchto riadkov vybavila v mysli známa opojná vôňa a lahodná chuť. Zbierajú sa vám slinky?

Prečo je slovenský McDonald's lepší

Na prípravu domáceho McDonald's môžete použiť suroviny, ktoré máte radi a v miere, ktorá vám vyhovuje. Niektorí ľudia sa nekamarátia s uhorkou. Patríte k nim? Jednoducho ju vynechajte. Receptúra tým na kráse neutrpí.

Taktiež môžete klasické recepty rozšíriť. Experimentujte. Skúšajte nové druhy omáčok a zeleniny.

Ďalšou výhodou domáceho McDonald's je to, že keď ho jete, máte istotu, čo v ňom je, kde to bolo dopestované alebo dochované, ako to bolo pripravené, a ako dlho to ležalo v chladničke.

Zdroj: Unsplash.com

Základné suroviny

Nielenže je McDonald's nezdravý, po poslednom zvyšovaní cien už nie je ani tak lacný. Ušetrite svoje zdravie aj peňaženku, a keď najbližšie dostanete chuť na McDonald's, radšej si prelistujte Lidl katalóg. Nájdete tam všetko potrebné na prípravu vlastného domáceho McDonald's. V zásade platí, že na akýkoľvek typ McDonald's jedla budete potrebovať žemľu, ktorá by mala byť kvalitná, chutná, voňavá a krehká. Lenže kde takú zohnať? Ani výborná kaiserka sa na túto úlohu nehodí, pretože má na povrchu tenkú škrupinu.

Našťastie pre vás, na slovenský trh pred pár rokmi prenikli hamburgerové žemle, s ktorými bude váš McDonald's chutiť lepšie ako originál. V Lidl by ste ich mali nájsť každý týždeň a v balení máte hneď niekoľko kusov.

Hamburgerové žemle si môžete pripraviť aj sami doma. Postup ani nie je tak zložitý, ako by sa mohol zdať. Ak sa rozhodnete pre domácu prípravu, vyskúšajte si upiecť žemle podľa videa nižšie. 

Nevynechajte ani syr, ktorý nechýba takmer v žiadnej McDonald's žemli. Oproti návšteve fastfoodu máte výhodu. Rozhodnutie, aký typ syra sa vo vašom jedle objaví, je výlučne na vás.

Vždy sa potešíte, keď McDonald's spustí syrovú sezónu? Teraz už čakať nemusíte. Urobte si ju kedykoľvek a kdekoľvek. Vyskúšajte encián, eidam, goudu, ementál či oštiepok. Skrátka, podľa chuti. Ak ste doteraz cheeseburger nerobili, alebo vám ten podľa vašej fantázie nechutil, vyskúšajte tento recept.

 

Zdroj: Unsplash.com

Nugetky

Možno o tom počujete prvý raz, ale v Lidli si môžete kúpiť balenie 20 kuracích nugetiek na nerozoznanie od originálu. Dokonca aj papierová krabička, v ktorej sú uložené, nápadne pripomína americký fastfood.

Vedeli ste, že: McDonald's nugetky majú vlastné názvy v závislosti od ich tvaru? Rozpoznávame typ bone, bell, ball a boots.

Cenovo sú Lidl nugetky oproti tým z McDonald's extrémne výhodné. To isté platí o omáčke. Vždy vás vytáčalo, keď sa vám omáčka v reštaurácii minula po dvoch nugetkách? Neobmedzujte sa na malé plastové nádobky. Jednoducho si kúpte veľkú omáčku a vychutnajte si jej toľko, koľko máte radi.

Berte to ako osobné odporúčanie autora článku. Sladkokyslá omáčka v Lidli chutí na rozdiel od sladkokyslých omáčok v iných obchodných reťazcoch či dokonca fastfoodoch, ako KFC alebo Burger King, akoby ju vyrobili v McDonald's.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?