Už ste nakupovali v online tržnici? Ktorá vám garantuje doručenie v rámci Bratislavy zdarma?

7.5.2021

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Prejsť sa po trhu a vybrať tú najlepšiu zeleninu od malých slovenských trhovníkov už možno aj virtuálne. Dôkazom, že obyvateľom mesta tento typ nákupov vyhovuje, je zvyšujúci sa počet online tržníc. Kde nakupujú Bratislavčania? Inšpirujte sa.

Čerstvá zelenina, ktorá ešte včera rástla na poli, poctivé mäso bez éčiek od preverených slovenských farmárov, ovocie od lokálnych pestovateľov, ale aj remeselné pivo či víno z viníc Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. To všetko si môžete na pár klikov objednať z pohodlia domova. Vyberte si z ponuky slovenských online tržníc, z ktorých vám tie najkvalitnejšie potraviny privezú až pred dvere vášho domova.

Bioland – pre mäsožrútov, vegetariánov, vegánov i vitariánov

Zdroj: Bioland

V potravinách Bioland si môžete vybrať z najširšej ponuky bio mäsa na Slovensku - nájdete tu hovädzie, kuracie, bravčové i morčacie mäso z ekologických chovov. Ak dávate prednosť zelenine a ovociu, ponuka je taktiež obrovská a aktuálne je v nej napr. aj slovenská bio špargľa. Ovocie aj zeleninu naskladňujú dvakrát týždenne, vždy v pondelok a štvrtok. Z ďalších tradičných produktov v bio kvalite možno spomenúť vajíčka, bylinky či čerstvé pečivo. Okrem organických tovarov Bioland ponúka tisíce produktov zdravej výživy, vegánske rastlinné náhrady mliečnych výrobkov, produkty pre rôzne diéty alebo napríklad aj ekologickú drogériu.

Čerstvé ovocie, zeleninu a mäso v bio kvalite si môžete zakúpiť v Biolande v troch bratislavských predajniach (Mýtna 23, Bajkalská 4, Kubačova 19) alebo online na www.bioland.sk.

_

Online Tržnica Nivy – to najlepšie od malých a stredných farmárov

Zdroj: trznicanivy.sk

​Tržnica Nivy, to je miesto, kde voňajú paradajky, kde chren ešte stále štípe, kde sa zvieratá pasú v slobodných výbehoch, kde sa cesto miesi ručne, a kde čerstvosť, BIO kvalita či poctivé remeslo nie sú iba slová. Online tržnica okrem virtuálneho priestoru pre malých a stredných farmárov slúži aj ako základňa pre budúcu kamennú tržnicu v projekte Stanica Nivy. V jej ponuke nájdete napríklad domáce hovädzie a teľacie mäso v bio kvalite, poctivé mliečne výrobky, kváskové pečivo z čerstvo namletej múky, víno z malokarpatskej oblasti, remeselné pivo, zeleninu a ovocie od lokálnych pestovateľov aj zo zahraničia... Nakúpite pohodlne na pár klikov od viacerých farmárov naraz, zaplatíte iba raz bezpečne kartou. Rozvoz býva v utorok, štvrtok alebo v sobotu, pri nákupe nad 20 € je ZADARMO.

Objednávať môžete na www.trznicanivy.sk.

_

eDelia.sk - online supermarket s expresným dovozom

Zdroj: edelia.sk

​eDelia.sk je jediný online supermarket s expresným dovozom potravín do 3 hodín a dopravou zadarmo. Rozvážajú 7 dní v týždni v rámci celej Bratislavy a okolia. Môžete si tu vybrať z vyše 8000 produktov od čerstvého ovocia a zeleniny, slovenského mäsa, cez kvalitnú drogériu, až po remeselné piva a vína. Mamičky nájdu všetko pre svoje dieťa a domácnosť, ale mysleli aj pre ľudí so špeciálnymi bezlaktózovými, bezlepkovými a ďalšími potrebami. Páni tu zase nájdu kvalitné farmárske potraviny vyrobené priamo u malých slovenských farmárov.

Zabudnite na dlhé rady v obchodoch a ťažké tašky - celý nákup vám bezplatne vynesú až k vašim dverám. Vybrať si môžete aj konkrétnu hodinu, kedy vám bude doručený. Objednať si môžete cez web www.edelia.sk alebo v mobilnej aplikácii eDelia. Nakúpte z pohodlia domova a užívajte si voľný čas so svojimi najbližšími.

_

Starý mäsiar - garancia domácej výroby

Zdroj: Starý mäsiar

​Starý mäsiar nadväzuje na tradíciu bratislavských mäsiarstiev Achberger. V jeho ponuke nenájdete žiadne éčkami napichané mäso, ktoré predtým, ako vám pristane na tanieri, precestuje pol Európy. Naopak, vyberáte si výhradne poctivé slovenské mäso z preverených fariem. Mäso sa vyrába a rozrába v Pezinku, zásoby sa dopĺňajú z fariem na Myjave a na Žitnom ostrove. V ponuke je nielen tradičný sortiment ako klobásky, párky či šunky, ale aj špeciality ako zreté hovädzie pastrami, sušená krkovička, syrové párky na grilovanie a mnoho iných. Výhodou Starého mäsiara je, že ponúka najmä kuchynskú úpravu mäsa, kde nemáte žiaden odpad, a teda ani stratu. Cena je účtovaná za čistú váhu, ktorú aj spracujete. Rozvoz je zabezpečený v Bratislave a okolí každý deň okrem nedele, a to do 24 hodín od objednania.

Objednávať môžete na www.starymasiar.sk.

_

Lokálna zelenina ZeZáhorá - včera odtrhnutá, dnes na vašom stole

Zdroj: Adam Húšek

​​ZeZáhorá, to je internetový trh, ktorý pomáha lokálnym farmárom a producentom potravín na Záhorí dostať svoje produkty k zákazníkom na stôl. Nákupom čerstvých lokálnych potravín a slovenských produktov pomáhate rozvíjať lokálnu ekonomiku, prospievate vášmu zdraviu a v neposlednom rade šetríte životné prostredie, keďže lokálne produkty prejdú len niekoľko desiatok kilometrov a máte ich na svojom stole do pár hodín od zberu či výroby. Áno, zelenina z dovozu je možno o niečo lacnejšia, kvalitou sa však vôbec nedá porovnávať. Pochopíte, keď ochutnáte. Farmári, ktorí dodávajú tovar pre ZeZáhorá, ako aj ľudia, ktorí majú na starosti chod online tržnice, to robia, ako sami vravia, zo srdca, a to sa vždy prejaví.

Objednávať môžete na www.zezahora.sk.
A pozor! Zadajte kód “bano3” a získate zľavu 3 eurá na váš prvý nákup.

_

Starfresh - hviezdny rozvoz čerstvých potravín

Zdroj: Starfresh

​​StarFresh je mladá firma, jej zakladatelia však nie sú v oblasti prípravy a doručovania potravín nijakí nováčikovia. Práve naopak, dlhodobo sa venujú dodávaniu čerstvého tovaru pre celý segment stravovacích prevádzok. V roku 2020 sa rozhodli vydať vlastnou cestou a založili e-shop, aby mohli svoj široký sortiment sprístupniť aj „bežným ľuďom“. Z pohodlia domova alebo z práce si môžete objednať čerstvé ovocie a zeleninu, mliečne výrobky, strukoviny či zaváraniny, ktoré vám dovezú až ku dverám v rámci celej Bratislavy. Spoločnosť si vyberá výhradne dodávateľov, ktorí vedia zaručiť čo najrýchlejšie dodanie tovaru po jeho zbere. Ak to dovoľuje sezóna, uprednostňujú miestnych dodávateľov. Mimo sezónu spolupracujú s prvotriednymi dodávateľmi z Európy a ďalších krajín.

Objednávať môžete na www.starfresh.sk.

_

Svet Bedničiek - online farmársky obchod

Zdroj: Svet Bedničiek

​​Svet Bedničiek je online farmársky obchod s najširším portfóliom farmárskych výrobkov na Slovensku. Firmu založili spolužiaci z vysokej školy už v roku 2013, dodnes sú rodinnou firmou, ktorá podporuje hlavne lokálnych farmárov. V ponuke majú nielen lokálnu zeleninu a ovocie, ale aj mliečne či mäsové výrobky priamo z fariem a salašov bez „é-čok“.

Rozvoz je po celej Bratislave a okolí, až po Záhorie či Senec a Šamorín. Objednávku vám dovezie až pred dvere ich vlastný šofér už do 24/48 hodín od objednania. S ich dodávateľmi sa poznajú osobne, produkty sami testujú a podporujú hlavne našich farmárov, namiesto tých zahraničných. Majú aj vegánske a bezlepkové výrobky. Možnosť zaslania „darčekovej“ objednávky, napr. rodičom či komukoľvek priamo na adresu.

Objednávať môžete na www.svetbedniciek.sk.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?