Ako si vybrať univerzálne tenisky?

20.4.2021

Zdroj: eobuv.sk

Páčil sa vám článok?

Tenisky sú naozaj nezameniteľnou súčasťou našich botníkov, pretože sa veľmi jednoducho kombinujú a zároveň sú pohodlné. Sú vhodné pre všetky vekové kategórie, na rôzne činnosti a podujatia.

Zároveň je však dôležité si uvedomiť, že na každú príležitosť, či činnosť nepotrebujete odlišný pár tenisiek a siahať tak po kúskoch, ktoré budú pre vás variabilné a univerzálne. Ušetríte tak totiž čas, peniaze a budete omnoho viac (eko)LOGICKÝ.

Aké sú univerzálne typy tenisiek?

Medzi najuniverzálnejšie typy tenisiek patria klasické sneakersy, ktoré sú dostupné vo vysokých aj obyčajných nízkych verziách. Obyčajne majú spevnenú pätu a môžete si ich vyberať v nepremokavých alebo plátených verziách. Ponúkajú ich rôzne značky ako napríklad Puma, či ikonické Converse. Ľahko sa kombinujú aj k elegantnejším alternatívam outfitov a rovnako sú vhodné aj bežné nosenie avšak len počas letných mesiacov.

Omnoho univerzálnejšie sú v tomto prípade nepremokavé verzie, ktoré môžete nosiť počas celého roka. Voľte kúsky, ktoré nie sú úplne výrazne vzhľadom a ani nie sú na nohe príliš mohutné, vďaka čomu nepútajú pozornosť. Takéto minimalistické kúsky totiž využijete najviac a to naozaj ku všetkému – od kabátu a saka až po mikiny, či sukne a šaty. Veľmi štýlové sú aj vysoké tenisky – pre dámy v plátenej verzii a pre pánov pokojne aj v klasickom sneakers prevedení.

Ďalším univerzálnym kúskom sú tenisky na športové aktivity, ktoré vám môžu vydržať niekoľko rokov a zároveň sú pre vás dôležitou oporou pri vykonávaní akejkoľvek fyzickej aktivity. Mať správnu obuv pri pohybe je nesmierne dôležité, aby ste si nespôsobili žiadne zranenie a mali dostatočnú oporu pre čo najlepší výkon. Medzi obľúbené značky takejto obuvi patrí napríklad The North Face.

Zdroj: eobuv.sk

​Aké farby zvoliť?

Pri výbere je dôležité siahať po neutrálnych a minimalistických kúskoch. Túto radu by ste si mali zobrať k srdcu ak si chcete kúpiť jeden kus tenisiek, ktoré vynosíte na všetky príležitosti. Napríklad klasické biele tenisky môžu byť skvelou variantou, pretože sa hodia ku všetkému – berte však pri tom ohľad na to, či ste ochotní ich pravidelne čistiť alebo nie a podľa toho si vyberte látkové alebo koženkové, prípadne kožené tenisky. Veľmi trendy sú ešte stále vysoké podrážky, ktoré sú veľmi príjemné pri celodennom chodení a zároveň vyzerajú štýlovo.

Ďalšie vhodné farby sú: čierne, tmavomodré, šedé, béžové, pudrové a podobné odtiene. Veľmi štýlové sú rôzne farebné kombinácie. Aj v tomto prípade je ideálne sadiť na jednoduchý základ a výrazný prvok. Napríklad môžete zvoliť šedé tenisky s výrazným žltým logom. Je len na vás aký typ topánok sa najlepšie hodí do vášho botníka a k vášmu šatníku.

Kvalita vs. Kvantita?

Nielen z ekonomického, ale aj z ekologického hľadiska je nesmierne dôležité, aby ste namiesto množstva lacných tenisiek siahli po jedných kvalitných a pokojne aj drahších. Kvalitná obuv by mala predstavovať základ, pretože priamo ovplyvňuje vašu chôdzu, zdravie vašich nôh, ale aj stabilitu vášho tela. Ak sa chcete ešte viac zamerať na ekologickú stránku veci, môžete siahnuť aj po zaujímavých udržateľných alternatívach ako sú udržateľné tenisky Veja, či Good News. Rovnako však recyklované materiály používajú aj značky ako Adidas, ktorých modely sú vyrábané napríklad z plastových fliaš. Rovnako je však ekologickou variantou kúpiť si jedny kvalitné tenisky, ktoré poriadne vynosíte ako množstvo nekvalitných kúskov, ktoré vám budú stáť v skrini.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?