Počuli ste už o topánkach vhodných na behanie aj na bežné nosenie?

19.4.2021

Zdroj: Footshop.sk

Páčil sa vám článok?

Život takmer všetkých ľudí sa v marci minulého roku zmenil. Záľuby, ktoré sme vo svojom voľnom čase mali, sa otriasli v základoch a každý sa musel prispôsobiť situácii vzhľadom k daným opatreniam. Zmeny nastali vo veľkom najmä v športe, keďže sa indoorové športoviská uzavreli. Spadli ste aj vy následkom tohto do víru vonkajšieho behania?

Práve beh je skvelou športovou aktivitou, pretože sa dá robiť kdekoľvek a za akýchkoľvek podmienok, ak máte pevnú vôľu a chuť cvičiť. Ďalšou obrovskou výhodou behu je to, že k nemu nepotrebujete takmer žiadne vybavenie, okrem poriadnych a kvalitných bežeckých tenisiek. Inak môžete vybehnúť v bežnom športovom oblečení, dáte si slúchadlá do uší a nastavíte si svoje tempo. Výber tenisiek na behanie nepodceňujte, pretože tie ochraňujú vaše kĺby pri dopade na povrch a zároveň musia držať chodidlo stabilné, aby ste si ho pri prudšom pohybe nepodvrtli.

 

Na behanie aj na každodenné nosenie

Ak to myslíte s behaním vážne, potom ste už určite počuli o teniskách NMD od svetoznámej značky Adidas. A ak ste o nich nepočuli, tak ihneď spozornite! Ide o skrátené označenie slova "NOMAD" a tento typ modelu je prevratom vo svete topánok nielen na behanie. Čo je ešte lepšie, tak ich môžete využívať aj na bežné nosenie, pretože ich dizajn prekračuje bežeckú módu.

V čom sú tenisky NMD také špeciálne? Tento model Adidas nebol vyvinutý primárne na behanie, ale na bežné nosenie a v ich odlišnosti ide najmä o skvelý "starý" dizajn topánok skombinovaný s novou technológiou v podobe inovatívnej penovitej medzipodrážky BOOST. Práve tá je skvelá pri behaní, a to najmä na dlhých tratiach. Technológia BOOST je vlastne spojenie tisícok kapsúl, vďaka čomu sa podrážka používaním a časom nevyšliapne, ale ostane rovnaká ako na začiatku. Rovnako tak ich vysunutá päta je chránená od opotrebovania. Tento typ podrážky poskytne bežcovi ľahkosť na nohe a rýchlosť na dráhe. Odrazy pri dopade sú touto technológiou odpružené, takže si nezaťažujete kĺby ako pri silnom a tvrdom kontakte so zemou.

Jedinečný dizajn

Zaujímavým prvkom niektorých modelov tenisiek NMD je ich priliehavá elastická sieťovina v oblasti členkov a materiál, ktorým je vonkajšia časť tenisiek pokrytá. Ide o špeciálny štrikovaný materiál s názvom Primeknit, ktorý je priedušný a nemá žiadne švy, pretože ide o jednoliaty kus na topánke. Na mnohých teniskách nechýbajú už tradičné tri prúžky ako znak značky Adidas.

V prípade, že túžite svoju bežeckú techniku a bezpečnosť posunúť na vyššiu priečku alebo ste si len zamilovali dizajn týchto modelov a chceli by ste jeden pár na bežné lifestylové nosenie, pozrite sa na celú ponuku Adidas topánok NMD v e-shope Footshop a vyberajte z veľkej ponuky rôznorodých modelov.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?