Neviete, čo kúpiť pod stromček? Týmito darčekmi prekvapíte

3.12.2020

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Každoročná dilema, čo svojim blízkym a priateľom kúpiť pod stromček, dolieha s príchodom decembra na mnoho ľudí. Preto sme vybrali 12 originálnych tipov, ktoré potešia a prekvapia zároveň. Často sú to produkty slovenských spoločností, ktoré úspešne prerazili aj vo svete.

Vo výbere nájdete originálne variácie na vianočnú klasiku, ale aj veci, ktoré by Vám možno ani nenapadlo kúpiť pod stromček, a predsa tam rozhodne patria.

Gentlejam - džemy a omáčky s prémiovým alkoholom

Zdroj: Gentlejam

​​Máte vo svojom okolí ľudí, ktorí milujú dobré jedlo? Chcete im darovať niečo naozaj unikátne, gastronomické a slovenské? V tom prípade odporúčame Gentlejam - džemy a omáčky, ktoré obsahujú prémiový alkohol. Dokonalú chuť týchto produktov už niekoľkokrát ocenila gastronomická špička svetovými oceneniami a je na čase aby ste ju ochutnali aj vy. V portfóliu Gentlejam sa nachádza 16 unikátnych chutí - 10 džemov s alkoholom, 3 omáčky s alkoholom a 3 džemy bez alkoholu. Produkty s alkoholom pritom obsahujú od 1,4 – 12% čistého alkoholu a hodia sa geniálne k syrom, mäsám ale aj koláčikom... no vždy ako príloha. Pred pár dňami vypustil Gentlejam do sveta špeciálnu edíciu od TOP slovenských šéfkuchárov, ktorá obsahuje tri famózne džemy od troch šéfkuchárov. Chuť je naozaj dokonalá. Ozaj, aby sa nezabudlo, v ponuke majú aj prémiové darčekové balenia, vďaka ktorým vytvoríte dokonalý WAU efekt u obdarovaného.

Pre viac info mrknite na gentlejam.sk.

​_

Vianočná zábava s ponožkami od Dedoles

Zdroj: Dedoles

​Možno by ste čudovali, že aj z takej vianočnej klasiky, akou sú ponožky, môžete urobiť originálny a zábavný darček, ktorý pod rozsvieteným stromčekom poteší veľkých aj malých. Vďaka veselým ponožkám Dedoles, ktoré nemajú páru, urobíte radosť všetkým členom rodiny aj najbližším priateľom. Môžete im vybrať z veľkého množstva hravých dizajnov presne také, ktoré vystihujú ich osobnosť. Novinkou v sortimente je napríklad darčeková krabička Šialené Vianoce, ktorá určite vyčarí úsmev každému, kto ju dostane. Ukážte najbližším, že ich máte radi a pomôžte im vyjadriť svoju unikátnu osobnosť. A keď už budete obdarovávať iných, vyberte si originálny kúsok aj pre seba.

Množstvo veselých motívov nájdete na dedoles.sk alebo aj v predajných stánkoch v bratislavskom OC Aupark, Avion Shopping Park alebo OC Bory Mall, kde vám s radosťou pomôže pri výbere toho pravého kúsku ochotný personál.

Pre viac info kliknite na www.dedoles.sk.

_

Kniha – darček pre celú rodinu

Zdroj: Vydavateľstvo Tatran

Viete, čo sa ako darček už roky objavuje pod stromčekom najčastejšie? Kniha. Univerzálnejší darček by ste asi ťažko hľadali. Historický román, napínavý psychotriler, literatúra faktu či obrázková publikácia – v širokej ponuke titulov si každý nájde to svoje. Dobre zvolený titul dokáže potešiť aj celú rodinu. Práve medzi takéto univerzálne publikácie patrí encyklopédia Planéty, dvojzväzkové vydanie rozprávok Boženy Němcovej a prerozprávané grécke Mýty.

Slovenské rozprávky a povesti obsahujú 60 krásnych príbehov, ktoré oslovia deti aj ich rodičov. Ilustrácie akademického maliara Igora Piačku dodajú rozprávkam nezameniteľný farebný ráz. Encyklopédia Planéty vo farebnosti a kráse taktiež neozaostáva. Dychberúce fotografie z archívu NASA a ľahký štýl písania vám priblížia vesmír na dosah ruky. A kto cestuje radšej históriou ako vesmírom, pre toho sú tu grécke Mýty. Vtipne prerozprávané osudy slávnych bohov zaručene pobavia každého čitateľa.

Ostatné spomínané tituly, ako aj mnoho ďalších zaujímavých knižiek nájdete na webovej stránke Vydavateľstva Tatran.

_

Luxusná a originálna LUMINIA

Zdroj: LUMINIA

Sviečka k Vianociam jednoducho patrí. Ale nie je sviečka ako sviečka. Kráľovnou medzi nimi je určite LUMINIA. Tieto svetovo unikátne krištáľové sviečky sú ručne vyrobené v rodinnom kruhu na Slovensku z prvotriednych 100% prírodných voskov. Sú známe svojou jedinečnou trblietavou štruktúrou vosku, jagajúcou sa ako čerstvý sneh v slnečných lúčoch. Pýšia sa až trojnásobne dlhším a čistým horením. Vďaka bezparafínovému zloženiu, bez konzervačných látok, farbív a toxickej chémie, sú vhodné aj pre alergikov, astmatikov, senzitívnych ľudí a deti. Sú ručne vlievané do ikonického fúkaného Bohemia krištáľu a prevoňané vzácnymi esenciálnymi olejmi v zmyselnej harmónii. Po vypálení ostáva elegantná krištáľová nádobka a viečko s brúseným diamantom, praktická na ďalšie použitie alebo vratná za zľavu na výrobu nových sviečok.

Priamo na etiketu žiarivej sviečky môžete zakomponovať meno obdarovaného či logo firmy a vytvoriť tak absolútne osobný dar, ktorým štýlovo darujete radosť, pohodu, teplo, svetlo a príjemnú atmosféru. Dar, ktorý poteší každého a zanechá trvalý dojem s nádychom noblesy.

Sviečky nájdete na luminia.com a až do Vianoc tiež v OC Aupark (pri predajni Mango).

_

Delikateso – exkluzívne delikatesy

Zdroj: Delikateso

Exkluzívne predajne Delikateso sú stálicou na našom trhu po dlhé roky. Slovenská rodinná firma založená v roku 1995 ich vybudovala od začiatku svojho pôsobenia už 41. Hoci mnohí majú značku Delikateso spojenú skôr s vyberaním chutných darčekov k narodeninám či iným príležitostiam, v jej sortimente sa nachádza aj mnoho dobrôt, vhodných na osladenie vianočných balíčkov. Nájdete tu mliečne, biele či horké čokolády a pralinky, alkohol aj slané pochutiny z celého sveta. Gro sortimentu tvorí Švajčiarsko, Nemecko, Taliansko, Rakúsko, Francúzsko, Dánsko a Belgicko, no nájdete tu i ďalšie európske krajiny. V ponuke sa nachádzajú aj produkty s označením organic, či fairtrade.

Ďalšou z domén Delikateso je alkohol. Precízne vyberané, spoločnosťou testované a zákazníkmi overené lahodné chute kvalitnej whiskey, rumu, koňaku, ginu či vín urobia z každej príležitosti výnimočný chuťový zážitok. Široký úsmev na tvári obdarovaných však okrem delikátnych chutí vyčaria aj krásne darčekové balenia.

Pre viac info kliknite na www.delikateso.sk.

_

Bratiska – pre všetkých, ktorí ľúbia naše mesto

Zdroj: Bratiska.sk

Bratiska je mladá značka, ktorá vznikla z lásky k nášmu hlavnému mestu. V ponuke majú aktuálne viac ako 80 bratislavských miest, ulíc, mestských častí, ale aj miest vôkol Bratislavy či inde na Slovensku. Produkty - tričká, mikiny, crewnecky alebo iné doplnky sú určené pre lokálpatriotov od 0 do 99 rokov. Používa sa výhradne kvalitný textil, certifikovaný ako výrobok z organických a ekologických materiálov a vyrobený v súlade s fair-trade pravidlami.

Pri navrhovaní dizajnov spolupracuje značka s dizajnérmi a umelcami, ktorí sú priamo z danej lokality, alebo s niekým, kto má k daným miestam špecifický vzťah a vie najlepšie vytvoriť dizajn šitý na mieru. Samostatnou kapitolou je premium kolekcia, ktorá je určená pre najnáročnejších a viac odvážnych zákazníkov. Celá kolekcia je vyrobená z kvalitných materiálov, produkovaná komplet na Slovensku v spolupráci s talentovanými slovenskými dizajnérmi a tvorcami. Tieto špeciálne darčeky určite potešia každého obdarovaného!

Pozrite sa na stránku www.bratiska.sk a nájdite si tam to svoje.

_

LAMAX Sounder2: super zvuk = super Vianoce

Zdroj: CHILLICOM

Vianoce majú mať grády a koledy tiež najlepšie vyniknú, ak sa pustia na kvalitnej technike. Prenosný reproduktor LAMAX Sounder 2 s poriadnym výkonom a so silným 360° zvukom, u ktorého sa o bezchybný bezdrôtový prenos hudby spoľahlivo postará Bluetooth 5.0., je to pravé orechové pre všetkých milovníkov kvalitného zvuku. Reproduktor poteší technológiou Super Bass. V prípade, že si budete chcieť užiť hudbu ako na koncerte, stačí prepnúť do 3D priestorového zvuku a je vymaľované.

Zariadenie s hmotnosťou len 600 gramov a výdržou batérie na jedno nabitie až 12 hodín, je vybavený dvojicou meničov s celkovým výkonom 30 W. Vďaka technológii True Wireless Stereo (TWS) je možné prepojiť aj ďalší reproduktor do stereofónnej zostavy a celkový výkon tak ešte znásobiť. Dôležitou vlastnosťou je nadpriemerná úroveň odolnosti, ktorá vyhovuje štandardu IP67. To znamená, okrem iného, nulové trvalé následky pri kontakte so snehom, prachom či striekajúcou vodou. Na reproduktore nájdete aj integrovaný mikrofón, ktorý pomôže pri handsfree volaní.

Viac info nájdete na www.lamaxshop.cz/sk.

_

Hor sa na hory s Najšport

Zdroj: najsport.sk

Zima je čas lyžovania a tento rok to, zdá sa, aj napriek koronavírusu nebude inak. Športové oblečenie a výbava sú teda úžasne praktickým a zároveň hodnotným vianočným darčekom. Otázka znie, aké oblečenie/výbava spĺňa kvalitatívne a estetické nároky obdarovaného. Na webe či v kamennej predajni Najšport si určite vyberiete. Široký sortiment poteší nielen nadšencov športových aktivít, ale aj všetkých, ktorí si potrpia na kvalitu a pohodlie. Lyže, lyžiarky, lyžiarska prilba, to je presne to, čo ocenia hlavne tí, ktorí sa chystajú užiť si tohtoročnú zimnú sezónu poriadnou lyžovačkou. Bunda, nohavice, čiapka či teplé rukavice potešia aj tých, ktorí žiaden veľkolepý horský program neplánujú, ale sú radi v zime zababušení v kvalitnom teplom oblečení. Veď čo je lepšie, než keď sa človek cíti ako v bavlnke, a ešte k tomu aj dobre vyzerá.

Praktický darček je v dnešnej dobe naozaj správna voľba. V Najšport určite oceníte aj pomer ceny a kvality. Zostáva len pozrieť sa na ponuku a vybrať to „pravé orechové”.

Jednotlivé produkty aj celé sety nájdete na www.najsport.sk.

_

Zmyselné vône Max Benjamin

Zdroj: RHAPIS

​​Aj vy patríte medzi tých, ktorí radi nakupujú efektívne a komfortne, majú v sebe štipku kreativity a holdujú unikátnym darčekom? Čo tak rozvoňať každý svoj deň luxusnou značkou Max Benjamin? Či si potrpíte na voňavý dotyk alebo prevoňaný kúpeľ, mydlá a krémy od tejto značky sú pre vás a vašich blízkych ako stvorené. A ako príjemný bonus na všetky vaše cesty ponúka Max Benjamin aj príjemné a dizajnovo veľmi pekne zvládnuté vône do auta.

Najväčšie umenie je umenie darovať a najväčšou radosťou je na konci usmiata tvár toho, na kom vám záleží. Darovať pôžitok a radosť z krásnych vôní je určite správna voľba pre všetkých, ktorí ešte váhajú. Ideálny vianočný set Max Benjamin pre milovníkov voňavých pôžitkov nájdete v predajniach Rhapis v obchodných centrách Centrál, Avion, Aupark, Bory, Retro, Tesco Lamač a Eurovea.

Pre viac info kliknite na www.rhapis.sk.

_

Štýlové oblečenie pre pánov od Buďchlap.sk

Zdroj: budchlap.sk

Hľadáte darček, ktorý urobí radosť a neskončí nepoužívaný v skrini? Chcete kúpiť darček, na ktorý nebude sadať prach a chcete, aby ho obdarovaný rád nosil? Nezabúdajte, že najlepšie zahreje darček vyberaný z lásky.

Moderný a elegantný pánsky kabát je kúskom oblečenia, ktorý si páni oblečú, keď chcú byť elegantní, ale aj keď sa potrebujú obliecť slušne a nie príliš formálne. V elegantných nohaviciach alebo rifliach s kabátom budú vždy štýloví. Kabáty, dlhé či krátke, vyrobené z kvalitných materiálov, ich v zime ochránia pred silným vetrom a chladom. Zimný kabát páni v skrini musia mať.

Pletené veci prežívajú veľký návrat. Už to nie je len o svetroch a pulóvroch, ktoré vychádzali z ihlíc starých mám. Dnes sú oveľa prepracovanejšie a v ponuke nájdete teplé pánske svetre na zimu, ktoré páni využijú aj ako vrchnú časť oblečenia, či tenšie, športové svetre s výstrihom do V alebo U. Jednoduchý alebo trochu extravagantnejší? Ktorý vášmu partnerovi pristane najviac?

Viac tipov na darčeky pre pánov nájdete na www.budchlap.sk.

_

Fantasy vianoce s Arkusom

Zdroj: vydarkus.eu

Určite aj vy poznáte ľudí, ktorí, ignorujúc všetky módne vlny, najväčšmi ocenia ako darček knihu. Otázkou zostáva len akú. Čas Vianoc priam zvádza k prežívaniu fantastických dobrodružstiev. Pozrime sa na tie najzaujímavejšie.

Knižka Marcus Sedgwick: Blázni a šťastie je vhodná pre deti od 9 rokov. Svojrázna rodina lorda Dolnoviniča je späť! Nový titul o dobrodružstvách havrana Edgara, ktorý stráži tajomný hrad Druhoruk s jeho kurióznymi obyvateľmi prináša preveľa strašidelných i komických príhod. Knižku dopĺňa množstvo čierno-bielych obrázkov. K dispozícii sú i predchádzajúce diely: Záplava a tesák (1.), Duchovia a vynálezy (2.). Každý sa dá čítať samostatne.
Kniha Charlotte Link: Polnočný piknik poteší najmä dievčatá, ktoré majú rady kone. Je vhodná od 10 rokov a ide o 1.diel série Jazdecký dvor Soví hrad.
Knižka M.Féret-Fleury, M.Hullot-Guiot: Elijah - Ty rozhodneš, ako ďalej! je 1. dielom zo série Ready. Na Zemi ožíva tajomný vírus, ktorý prebúdza mŕtvych. Je večer, vychádzaš z kina. Zamieri k tebe niekoľko podozrivo vyzerajúcich ľudí. Čo teraz? O tom, ako ďalej, rozhodne čitateľ. READY? (Od 12 rokov.)

Tieto, ale i mnohé ďalšie knihy nájdete na www.vydarkus.eu.

_

TP-Link Archer AX50 – Vianoce s rýchlou Wi-Fi 6

 

Zdroj: CHILLICOM

​Internet je dnes už neoddeliteľnou súčasťou našich životov, bez ktorej sa nedokážeme zaobísť. Čím je pripojenie lepšie, tým je aj náš život jednoduchší a pohodlnejší. Výkonný router s bezdrôtovou Wi-Fi 6 (802.11ax) novej generácie prichádza nie len so zvýšenou prenosovou rýchlosťou až 3 Gb/s., ale tiež s celkovým navýšením kapacity siete. Podporuje spätne aj predchádzajúce štandardy, má integrovaný bezpečnostný systém TP-Link HomeCare a 3-ročnú záruku. Rozhranie: 1 × gigabitový WAN, 4 × gigabitová LAN, 1 × USB 3.0 typu A. Darček, ktorí ocenia nielen internetoví maniaci, ale všetci, ktorým záleží na kvalitnom pripojení.

Pre viac info pozrite na www.tp-link.com/cz/.

_

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie