6 podôb prírody, ktoré môžete mať vďaka obrazom aj doma

25.11.2020

Zdroj: dovido.sk

Páčil sa vám článok?

Obrazy prírody patria medzi najobľúbenejšie dekorácie, ktoré zdobia steny bytov a kancelárií. Obrazy na stenu s motívom prírody nestarnú. Vďaka nim je príroda súčasťou našich životov, aj keď sa do nej práve nemôžeme vydať. Už len pohľad na ňu upokojuje. Príroda je všade, kde pozriete. Výber obrazov s týmto motívom je pestrý. Hory, les alebo more a pláž. Prinášame vám 6 podôb prírody, ktoré môžete mať doma. Ktorá je vášmu srdcu najbližšia?

 

1. Obrazy hôr 

Milovníci hôr a turistiky majú vo výbere jasno. Na stenu si zavesia hory, bez ktorých si život nedokážu predstaviť. Do hôr chodia vždy, keď sa dá, ale niekedy aj pohľad na ne deň poriadne vylepší. Jediný problém môže spôsobiť to, že neviete, ktorý obraz si vybrať. Horské jazerá, zasnežené hory, či jesennými farbami spestrené lesné chodníky. Najradšej by ste si ich doma zavesili všetky. Hory majú v každom ročnom období neopísateľné čaro. Preneste ho do svojich domovov. Jeden obraz niekedy naozaj stačí.

Zdroj: dovido.sk

2. Obrazy lesa

V lese získavate stratenú energiu najradšej. Zelená upokojuje. Zvuky lesa tiež. Na chvíľu sa prenesiete do iného sveta a zabudnete na všetky starosti. Čo tak, mať kúsok lesa aj doma. Tajomný les, les zaliaty slnkom, les pokrytý bielou snehovou perinou, východ alebo západ slnka v lese. Obraz prírody prezradí, kedy trávite čas v lese najradšej.

Zdroj: dovido.sk

3. Obrazy s motívom mora a pláže 

O mori a pláži môžeme akurát tak snívať. Alebo aj nie. Môžeme si ho zavesiť na stenu a každý deň si pripomínať, ako je pri mori dobre a na čo sa môžeme v lete tešiť. Morská zátoka, modrá lagúna, obrovská vlna, západ slnka. Nič vám nebráni vychutnať si aj tú stránku prírody, ktorej si počas roka veľmi neužijete. Keď nemôžete ísť k moru, dovoľte moru prísť k vám. Aj keď len v podobe obrazu. 

Zdroj: dovido.sk

4. Obrazy s východom a západom slnka

Pre niektorých pôsobia romanticky, iným prídu gýčové. Áno, aj takáto je príroda. Romantické obrazy vytvoria kúzelnú atmosféru aj u vás doma. Do priestoru okrem romantiky vnesú sviežosť, pocit pohody a veľa lásky. Vychádzajúcim slnkom zaliate vysokohorské vodopády vás hneď z rána doplnia neopísateľnou energiou. Krása, ktorú dokáže vyčarovať príroda v spolupráci so slnečnými lúčmi sa dá ťažko opísať. Čarovne pôsobia aj stohy slamy, či dedinský domček, ktorý si za bežných okolností nevšimnete.

Zdroj: dovido.sk

5.   Stromy a listy na obrazoch

Rozmýšľate, čo na stromoch a listoch stojí za to, aby ste si ich zavesili na stenu? Predstavte si, ako vyzerajú v jeseni. Hýria farbami a prinášajú ich do života. Štvorlístok je tiež “len” lístok a akú máte radosť, keď ho nájdete. Strom uprostred lúky s mnohými tajomstvami alebo kombinácia stromu s abstraktnými prvkami. Jeden strom a na ňom zachytené všetky štyri ročné obdobia. Stále si myslíte, že to nie je nič pre vás? 

Zdroj: dovido.sk

6.   Obrazy s vodopádom

Spojenie upokojujúcej zelenej a elektrizujúcej modrej v kombinácii, ktorú dokáže vyčarovať len jediný maliar. Príroda. Vodopád v lese, v horách alebo na miestach, na ktoré sa bežne nedostanete. Vodopády majú svoje čaro a energiu, o ktorú ich ani obraz nepripraví. 

Príroda čaruje s farbami tak, ako žiadny iný umelec. Obrazy prírody vám pomôžu preniesť farby jej štetca k vám domov. Je len na vás, ktorý si vyberiete.

Páčil sa vám článok?