Očarujúce miesta na Slovensku: Doprajte si nezabudnuteľnú a zároveň bezpečnú dovolenku v lone prírody

22.10.2020

Zdroj: Tomasz Szczecinski/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Aj v náročnom období sprísnených epidemiologických opatrení si môžete dopriať výnimočnú, a zároveň bezpečnú dovolenku. Na Slovensku máme veľa hotelov, penziónov a ďalších ubytovacích zariadení, ktoré sa dokázali prispôsobiť pravidlám hygienikov a všetkým svojim hosťom zaručujú bezpečný pobyt. Prinášame vám niekoľko dobrých tipov na nerušený odpočinok či aktívnu dovolenku v lone krásnej slovenskej prírody.

SKIARENA Fačkovské sedlo, Kľačno

Zdroj: SKIARENA Fačkovské sedlo

Skiarena Fačkovské sedlo, situovaná v nádhernom prostredí medzi pohoriami Malá Fatra a Strážovské vrchy, je ideálnym miestom, kde pookreje vaša duša a naberiete nové sily. Celoročne krásna príroda s množstvom nádherných zákutí, lesných chodníkov prevoňaných ihličím a majestátnych vrchov sa stala domovom príjemného strediska so širokou ponukou služieb pre turistov, lyžiarov, rodiny, kolektívy i business klientov. Ubytovať sa môžete v komfortných apartmánoch či v horskom hoteli Kľak. Návštevníkom je k dispozícii súkromné wellness a fitnescentrum. Reštaurácia Salaš Kľak prekvapí chutnou ponukou poctivých jedál. Nielen na najmenších čaká minizii s domácimi, ale aj niekoľkými exotickými zvieratami. V zime je veľkou výhodou, že ubytovanie sa nachádza prakticky priamo na svahu. Nájdete tu 4 zasnežované zjazdovky rôznej náročnosti a 3 zjazdovky bez umelého zasnežovania, z ktorých 2 sú freeride zjazdovky. V stredisku sú 4 lanovky. Na svoje si prídu milovníci bežkovania, na ktorých čaká asi 15 km tratí. K dispozícii je SKI požičovňa, servis, lyžiarska a snowboardová škola. Milovníci horskej turistiky môžu vystúpiť na vrch Kľak, považovaný za jeden z najkrajších vyhliadkových vrcholov celého Slovenska.

Viac informácií nájdete na www.skiarena-fackovskesedlo.sk alebo na +421 918 397 949. Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

_

Prázdninový dom Bôrka, Fačkov

Zdroj: Prázdninový dom Bôrka

​Ten pravý zaslúžený oddych nájdete v súkromí Prázdninového domu Bôrka, ktorý je určený najmä pre rodiny s deťmi. Pobyt na vidieku medzi nádhernými horami a prírodou Rajeckej doliny je to pravé, čo v momentálnej nepriaznivej epidemiologickej situácii potrebujete. Rodina je to najviac. čo máme a preto prežite nezabudnuteľne krásne chvíle so svojimi najbližšími v malebnej dedinke Fačkov.

Prázdninový dom bol inšpirovaný tradičnou ľudovou architektúrou. Bol navrhnutý tak, aby Vášmu pohodliu a pocitu bezpečnosti nič nechýbalo. Nosným prvkom dizajnu interiéru je masívne smrekové drevo. Celý objekt je nefajčiarsky.

V Bôrke sa pohodlne vyspí 8 osôb. Disponuje samostatnou, plne vybavenou kuchyňou, obývačkou, kúpeľňou a dvomi izbami. Páperové periny ako od babičky ocení určite každý malý i veľký návštevník (k dispozícii sú aj protialergické paplóny). Na veľkom dvore sa deti vyšantia do sýtosti. K Bôrke patrí drevený altánok v dobovom štýle so vstavaným krbom, fínska sauna, detská trampolína či preliezky. K dispozícii je parkovisko pre 2 autá.

V okolí Bôrky je mnoho možností trávenia voľného času: turistický výstup na Kľak, Strážov, Zbyňovský Budzogáň či Lietavský hrad, v zime lyžovačka v neďalekých Čičmanoch (10 km) či na Fačkovskom sedle (6 km), milovníci kultúry môžu zavítať do maľovaných Čičmian či si pozrieť vyrezávaný Betlehem v Rajeckej Lesnej.

Viac informácií nájdete na www.borka.sk alebo na +421 903 504 129

_

Penzión Zivka, Závažná Poruba

Zdroj: Penzión Zivka

​Penzión Zivka je malý penzión rodinného typu, ktorý sa nachádza v malebnej dedinke na kraji obce  len 500 m od Ski centra Opalisko. Táto obec je aj rodiskom slávneho spisovateľa Milana Rúfusa. Slogan „odtiaľto je všade blízko“ hovorí o tom, že si hostia môžu naozaj plne využívať polohu zariadenia a pritom využiť to, čo ponúka najkrajší kút Slovenska -Liptov.

Ponúkajú ubytovanie v 2-5 lôžkových izbách s max. kapacitou 84 lôžok na 19 izbách. Každá izba je vybavená samostatnou kúpeľňou a Tv, Wi-fi v celom objekte, bezplatné parkovisko. Využiť môžete aj reštauračné služby, kde si čerstvú ponuku môžete vychutnať na terase. K dispozícii je aj menší wellness, kde si skvelo oddýchnete po náročnej túre, či skvelej lyžovačke. Nájdete v ňom parnú a fínsku saunu, vírivú vaňu a oddychovú miestnosť. Pre tých najmenších je pre potešenie a zábavu detské vonkajšie ihrisko, pri škaredom počasí vnútorný detský kútik.

Na jeseň je okolie vhodné na turistiku. A čo robiť v zime? Stačí spomenúť Ski centrum Opalisko, celodenné skipasy za bezkonkurenčné ceny si viete kúpiť aj v penzióne. Pre tých náročnejších je len 24 km vzdialená lyžiarske stredisko Jasná. Nájdete tu aj kultúrne pamiatky, jaskyne či rôzne iné atrakcie.

Viac informácií na www.zivka.sk alebo na +421 917 277 777.

-

Horský wellness hotel Remata, Ráztočno

Zdroj: Remata

​​Rekreačná oblasť Remata je vyhľadávaná najmä pre svoju nedotknutú prírodu a čisté ovzdušie. Nachádza sa v okrajovej časti regiónu Horná Nitra, presláveného baníctvom, na pomedzí pohorí Žiar a Kremnické vrchy. Horský hotel Remata je situovaný uprostred lesa a predstavuje jedno z najmodernejších horských hotelových zariadení v regióne. Ubytovanie ponúka v izbách a apartmánoch rôzneho štandardu, tiež apartmánových domoch a turistickej ubytovni. Vďaka tomu si tu na svoje prídu rodiny s deťmi, páry, partie turistov/lyžiarov, ale napríklad aj účastníci teambuildingov.

Okolie hotela je popretkávané turistickými chodníčkami. V zime možno využiť cca 10 – 15 km bežkárskych tratí. V oblasti bývajú zvyčajne vynikajúce snehové podmienky. Asi 20 minút od hotela sa nachádza ski centrum Cigeľ, ktoré je vhodné pre začiatočníkov aj skúsených lyžiarov. V oblasti je k dispozícii aj množstvo ďalších zimných aktivít, napríklad jazda na snežnom skútri so skúseným inštruktorom, jazda na štvorkolkách so snežnými pásmi, sánkovanie, bobovanie, stavanie snežných hradov a bunkrov a mnoho ďalších. Po náročnom dni si návštevníci môžu oddýchnuť v hotelovom wellnesse. Ten obsahuje vnútorný bazén s protiprúdom, vonkajší bazén s vírivkami a detský bazén. K dispozícii je niekoľko typov sáun a ponuka masáží a ďalších wellness procedúr.

Viac informácií nájdete na www.hotel-remata.sk alebo na +421 915 753 871.
Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

-

Chalets Minerália, Jasná

Zdroj: Chalets Minerália Jasná

Príjemný relax, luxus a komfortný prístup na svah ponúkajú Chalets Minerália. Luxusné chaty priamo na svahu v lyžiarskom stredisku Jasná v Demänovskej Doline nájdete hneď pod zjazdovkou Vrbická. Môžete pohodlne zlyžovať až k dverám chaletu. Tento komfort umocní lyžiareň s vyhrievanými skrinkami, kde si po príchode odložíte lyže. Chalets Minerália Vám ponúkajú výhľad priamo na Chopok. Pobyt si môžete zvoliť z 3 typov apartmánov. Vo všetkých sa nachádzajú dve spálne, jedna s manželskou posteľou a druhá s dvomi jednolôžkovými posteľami, každá s vlastnou kúpeľňou. Apartmány majú plne vybavený kuchynský kút s jedálenským stolom a obývaciu časť. Väčšina apartmánov má súkromnú saunu a apartmány na poschodí majú k dispozícii aj krb. Rodiny s malými deťmi určite ocenia, že majú k dispozícii aj práčku. Dizajn chaletu lahodí oku aj duši a vyhovuje požiadavkám aj tých najnáročnejších klientov.

Ponúkajú ubytovanie v 8 apartmánoch s celkovou kapacitou 32 lôžok. Svojim hosťom predávajú skipassy za zvýhodnené ceny a koncom roka 2020 pribudne do ponuky aj spoločenská miestnosť. Pobyt v Chalets Minerália je ideálnou voľbou v zime aj v lete. V čase letnej sezóny môžete vyraziť na túry do Nízkych Tatier. Lukratívna poloha poskytuje súkromie a zároveň je v pešej vzdialenosti od centra strediska Jasná, kde nájdete rozmanitú ponuku reštaurácií a barov.

Viac informácií nájdete na www.mineraliajasna.sk alebo na +421 910 126 062.

_

Kúpele Nový Smokovec

Zdroj: Kúpele Nový Smokovec

​Kúpele Nový Smokovec sú najvyššie položené klimatické kúpele s najdlhšou tradíciou kúpeľníctva na Slovensku. Sú situované v centre TANAP-u, pod Slavkovským štítom, v nadmorskej výške 1018 m.n.m. Nedisponujú síce liečivými termálnymi prameňmi, majú však jedinečné klimatické podmienky, čo je v dnešnej dobe klimatických zmien a globálneho otepľovania obzvlášť cenné. Hlavným prírodným liečivým faktorom Nového Smokovca je horská a vysokohorská klíma.

Vysokohorské prostredie a tatranská scenéria je pre klientov najväčším lákadlom. Pre návštevníka znamenájú tieto kúpele oddych v srdci tatranskej prírody v každom ročnom období. Kúpele Nový Smokovec založil MUDr. Mikuláš Szontagh už v roku 1876 ako prvú špecializovanú liečebňu tuberkulózy v Uhorsku. Pri výkope základovej jamy objavili robotníci niekoľko významných historických nálezov. Zaujímavým nálezom bola železná plastika brodivého vtáka, ktorá sa v súčasnosti nachádza v múzeu TANAPu v Tatranskej Lomnici. Hostia majú úžasnú možnosť okúsiť vyše 130-ročnú atmosféru v našom historickom tatranskom hoteli Branisko.

V súčasnosti poskytujú Kúpele Nový Smokovec kúpeľnú liečbu ale aj komerčné ubytovanie pre hostí v hoteli Palace***, Branisko*** a Palace Grand***+. Takisto disponujú kongresovým centrom s kapacitou 330 osôb a svadobnou sálou pre konanie svadieb priamo pod štítmi Vysokých Tatier.

Viac informácií nájdete na www.kupelens.sk alebo na +421 918 772 896.

-

Salamandra resort, Hodruša - Hámre

Zdroj: Salamandra Resort

​Krásna jesenná príroda štiavnických vrchov očarila už nejedného návštevníka tohto regiónu. Priamo v rezorte Salamandra si môžete vybrať hneď z dvoch typov ubytovania a užiť si aktívnu dovolenku, keďže všetky služby máte na dosah.

Horúcou novinkou je Chalet Salamandra s kapacitou až 19 osôb. Nachádza v tesnej blízkosti Hotela, priamo v areáli lyžiarskeho a bike centra Salamandra Resort.  Chalet je ideálnu voľbou pre všetkých, ktorí pre svoj pobyt vyhľadávajú súkromie a ocenia prírodné, ekologické materiály. Les tu možno vnímať skoro všetkými zmyslami, keďže je jedinou kulisou tohto priestoru. Zázemie štvorhviezdičkového Hotela Salamandra situovaného hneď pod lyžiarskym svahom je vyhľadávaným miestom aktívnej dovolenky s rodinou. Počas jesene je okolie ideálnou voľbou na turistiku, či bicyklovanie, pričom bicykle je možné zapožičať si priamo v požičovni rezortu. V zimnom období máte lyžovačku na dosah a ako hotelovému hosťovi vám poskytnú skipassy za zvýhodnené ceny.  

Hotel Salamandra**** myslí aj na najmenších návštevníkov – môžete si tu požičať sánky či boby a keď sa deti vonku vyšantia, zohriať sa môžu v nádhernom a priestrannom detskom kútiku.

Viac informácií nájdete na www.salamandra.sk alebo na +421 907 741 898.

_

Horský Hotel Sliezsky dom****

Zdroj: Sliezsky dom

​Zažite čaro zimy pod gerlachovským štítom, obklopení nádhernou tatranskou prírodou v spojení so službami najvyššie položeného horského hotela. Horský Hotel Sliezsky dom**** ponúka jedinečné a nezabudnuteľné vysokohorské zážitky. Prvým z nich bude určite cesta k hotelu, kde vás vyvezú na snežnom skútri. Zrazu sa ocitnete v nedotknutej, panenskej prírode na území s najvyšším stupňom ochrany. Vyberte sa na výlet na snežniciach, zažite zimnú expedíciu alebo sa vybláznite na sánkach. Výbavu vám v hoteli radi požičajú a ochotne poradia aj skvelé trasy.

Hotel ponúka aj zaujímavé sezónne balíčky, či jedinečné zážitky v podobe širokej škály pobytov, aké ste ešte určite nezažili. Vyberte sa za zážitkami do hôr!

Viac informácií nájdete na www.sliezskydom.sk alebo na +421 911 882 879.

_

Penzión Drak, Demänová

Zdroj: Penzión Drak

​Penzion Drak patrí už desať rokov medzi najoceňovanejšie penzióny na Slovensku. Nachádza sa na Liptove, priamo pred vstupom do Demänovskej doliny, iba 7 km od najväčšieho lyžiarskeho strediska na Slovensku - Jasná Nízke Tatry, s výhľadmi na Nízke a Západné Tatry. V okolí prevažujú ihličnaté lesy, s vôňou ihličia a veľmi sviežim a čistým „horským“ vzduchom.

V regióne Liptov, ktorý je najvyhľadávanejšou turistickou destináciou na Slovensku, sa koncentrujú atraktívne, celoročné príležitosti na lyžovanie, turistiku, cyklistiku, regeneráciu v termálnych vodách, adrenalínové športy, oddych a kúpanie.

Hostia penziónu oceňujú najmä priestranné izby a apartmány s kvalitnými posteľami; bohaté raňajky s ponukou domácich špecialít; gurmánske zážitky v Reštaurácii Drak, čapované pivo a bohatú ponuku skvelých vín; regeneráciu vo wellness centre s dvomi saunami, vírivkou a ponukou masáží; veľkú herňu pre deti; konferenčnú miestnosť a rokovací salónik, zaručujúci privátne prostredie; kompetentný a profesionálny personál, ochotný vždy poradiť a odporučiť najlepšie riešenie; bezplatné parkovisko priamo v areáli penziónu; dopravu hotelovým skibusom do lyžiarskeho strediska.

Viac informácií nájdete na www.penziondrak.sk alebo na +421 918 378 207.

_

Dovolenkové domy SABALA, Stará Lesná

Zdroj: Dovolenkové domy SABALA

Dovolenkové domy SABALA ponúkajú ubytovanie s rodinnou atmosférou na okraji obce Stará Lesná vo Vysokých Tatrách, len 10 km od mesta Poprad. Ich vonkajší vzhľad vychádza z tradičnej tatranskej architektúry, pričom interiér je zariadený v modernom štýle. Areál, v ktorom sa domčeky nachádzajú, vytvára svojou jednotnou architektúrou a s panorámou Vysokých Tatier v pozadí neopísateľné prostredie, ktoré Vás očarí už pri príjazde. Pri každom domčeku sa nachádza zrubový altánok, slnečná terasa, záhrada a vlastné parkovisko.

Každý z domčekov poskytuje ubytovanie pre maximálne 8 osôb (vrátane prísteliek). Komfort zabezpečuje kompletné vybavenie kuchynky. Tá je spojená s jedálenskou časťou, ktorej dominuje veľký jedálenský stôl pre 8 ľudí. Priestor je zároveň prepojený komfortnou obývacou časťou s krbom a LED televízorom. Na poschodí sa nachádzajú 2 spálne (v každej z nich je k dispozícii jedna manželská posteľ + prístelka pre 1 až 2 osoby). Medzi spálňami sa nachádza kúpeľňa so sprchovacím boxom a toaletou. Samozrejmosťou je WiFi.

Domčeky sú len 7 km od lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici a sú dobrým východiskovým bodom pre túry a výlety s rôznou náročnosťou. Tipy na rôzne túry nájdete napríklad aj na Facebook stránke ubytovania "Holiday House SABALA – Stara Lesna – Vysoke Tatry".

Viac informácií nájdete na www.sabala.sk alebo na +421 905 416 115.

-

Samozrejme, možností, kde stráviť nezabudnuteľný pobyt v lone prírody, máme viac. Na Slovensku je veľa ubytovacích zariadení, ktoré zvládli pokyny hygienikov, takže sa napriek obmedzeniam môžu tešiť na svojich hostí. A nenachádzajú sa len na Liptove či v Tatrách. Pre aktívne typy, milovníkov kultúry, pamiatok, ale napokon aj prírody, môže byť heslom koncoročnej dovolenky ubytovanie Bratislava. Niektorí budú možno prekvapení, koľko rôznorodých možností aktívneho trávenia voľného času naše hlavné mesto a jeho najbližšie okolie poskytuje. Tí, ktorí sa nevedia dočkať otvorenia hraníc a milujú hlavné mesto bratov Čechov, môžu zase využiť voľné chvíle na to, aby si vopred vybrali svoje ubytovanie Praha. Stovežatá kráska učarovala nejednému našincovi. Svoje kúzlo má v každom ročnom období.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?