Čo hovorí v prospech kúpy smart hodiniek?

21.7.2020

Zdroj: Maridav / Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Sú ďalším z výdobytkov dnešnej doby a opäť rozširujú súčasné možnosti. Možnosť zakúpiť ich má v súčasnosti prakticky každý z nás a táto nositeľná elektronika sa už dlhodobo ocitá na piedestáli technologických pokrokov. Úspešná inovácia má totiž na svedomí, že ich nikdy nebudete chcieť dať dole z vášho zápästia.

Vlastníctvom inteligentných hodiniek získavate rad vymožeností, viacerí však aj naďalej nerozumejú ich multifunkčnému využitiu. Reč o bezproblémovom pripojení so smartfónom či monitorovaní pohybových aktivít vás určite neobišla, no mať hodinky s inteligentnou podporou nie je len o prijímaní hovorov jedným dotykom či sledovaní vášho tepu. Či už pôjde o tie najlacnejšie smart hodinky alebo máte záujem o prémiový kúsok, tieto štyri benefity vás presvedčia o ich výhodnosti!

Zdroj: Usoltsev Kirill / Shutterstock.com

​Smart hodinkami dokážete prijímať notifikácie a ovládať viacero funkcií.

Minimalizujú potrebu smartfónu

Neustále vyťahovať svoj telefón môže byť niekedy problematické. Či už sa nachádzate v preplnenom autobuse, nechcete tým na seba upozorniť alebo vás to jednoducho len unavuje, týmito hodinkami výrazne znížite potrebu ovládať smartfón. Vďaka ich inteligencii sa tak stávajú v niektorých prípadoch funkčnou náhradou telefónu a okúsiť to môžete aj vy.

TIP: Stačí sa pri výbere zamerať na takú verziu, čo vám uľahčí každodenné činnosti. Získať tak môžete typ s podporou šifrovanej technológie NFC, ktorá vám umožní bezkontaktné platby alebo vlastniť model s možnosťou prijímať hovory či riadiť rad aplikácií. Kým pokročilé verzie hodiniek ponúkajú toho oveľa viac, u starších zväčša nájdete len základnú výbavu. Všeobecne sa odporúča zvoliť si také prevedenie, ktorého funkcie vám budú optimalizované priamo na mieru.

Poďakuje vám aj kondička

Funkčný merač krokov, praktický alarmujúci systém a vysoko vítaný ukazovateľ zdravotného stavu. Pri smart hodinkách si azda každý z nás predstaví krokomer, ale niet sa čomu čudovať, práve toto vylepšenie sa výrazne podieľalo na preslávení tejto nositeľnej elektroniky. Kým kedysi meranie krokov predstavovalo niečo prelomové, dnes by ste si už s touto funkciou len ťažko vystačili. Na rad tak prišla široká škála aplikácií, ktoré nám uľahčujú športovanie a mapujú dosiahnuté výsledky. Vďaka optickému senzoru dokáže väčšina modelov merať srdcovú frekvenciu, niektoré sú však obohatené aj o pulzovú oxymetriu, pričom ich vlastníka informujú o tom, do akej miery je vaša krv okysličená.

Smart verzie dokážu ponúknuť oveľa viac a pokiaľ máte záujem o monitorovanie pohybových aktivít, určite siahnite po športovom type. Tie z dielne Garmin či Fitbit prevýšia vaše očakávania, no nájsť verziu, čo podporuje aktívny životný štýl, môžete napríklad aj v rámci značky Samsung.

Zdroj: Rido / Shutterstock.com

Chcete monitorovať svoje outdoorové aktivity? Siahnite po športovom modeli smart hodiniek a majte všetko pod kontrolou. 

Ponúkajú vám 24-hodinovú kontrolu

Niekomu môže trvať dlho, kým si zvykne na hodinky, iný ich berie ako každodennú samozrejmosť. Nosenie smart hodiniek vám však okrem praktických funkcií a ich dizajnovej stránky ponúka aj automatickú kontrolu nad smartfónom. Viete tak o každej notifikácii, máte prehľad o tom, kto vám volal a v neposlednom rade treba vyzdvihnúť aj to, že máte kontrolu nad samotným telefónom. Získavate tým totiž istotu, že sa smartfón nachádza vo vašej tesnej blízkosti.

Čoraz častejšie je vyhľadávané aj monitorovanie spánku. Pokiaľ nie je nosenie hodiniek počas zaspávania pre vás prekážkou, dokážete nimi skvalitniť váš spánok. Namerané údaje sa premietnu do grafickej podoby, ktorá ponúkne užívateľovi hneď niekoľko zistení. Chcete vedieť, či spíte dostatočne alebo trpíte deficitom spánku? Touto funkciou získate potrebné odpovede. Dokonca nemusíte ani dlho hľadať ten správny model, väčšina pokrokových noviniek vám analýzu spánku hravo umožní.

Možnosť neustáleho prispôsobenia

Ľahkosť titánu, kvalita nerezovej ocele či pohodlné spracovanie hodiniek zo silikónu. Tieto hodinky však mnohí vnímajú aj ako perfektný módny doplnok a súčasný trh sa tomu neustále prispôsobuje. Očakávania spotrebiteľov chcú výrobcovia splniť ako funkcionalitou, tak aj v rámci vizuálu. Či už hľadáte smart hodinky Huawei, Apple alebo tie od Xiaomi, dnes už ľahko viete nájsť model, čo disponuje vami preferovanými funkciami a súčasne predstavuje aj dizajnové prevedenie.

Výberom materiálu ešte nekončíte, kúpou smart hodiniek dokážete získať oveľa viac. Existuje mnoho modelov, ktoré si kedykoľvek môžete prispôsobiť. Výmena remienka, možnosť náhrady ciferníka či kompletná personalizácia. Pokiaľ plánujete tieto hodinky nosiť dennodenne, takáto adaptácia bude nespornou výhodou. Po dlhodobom nosení remienok začne vykazovať určité opotrebovanie, možnosť výmeny tak bude vítaným riešením, ako opäť vynoviť váš model.

Zdroj: Maridav / Shutterstock.com

​Mať hodinky, ktoré sú prispôsobiteľné, určite oceníte. Unavuje vás už zobrazenie času? Nič vám nebráni v jeho výmene.

Ich kúpou získate viaceré výhody, tieto štyri benefity však patria k tým najvyhľadávanejším. Pre mnohých spotrebiteľov tak smart hodinky predstavujú užitočného pomocníka, iní si dokonca nevedia predstaviť bez nich čo i len fungovať. Dáte aj vy prednosť tejto modernej podobe hodiniek pred ich klasickým spracovaním?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?