Užitočné tipy ako uskladniť veci v spálni a konečne sa dobre vyspať

23.4.2020

Zdroj: Demkat/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Už dlho ste sa dobre nevyspali? Život nám niekedy kladie pod nohy veľké bremená a vyrovnať sa s nepríjemnou situáciou nie je vždy a pre každého jednoduché. Najhoršie na tom je, že sa to prejaví na našej psychickej pohode a zdraví. Vo veľkej miere to zasahuje aj do nášho spánku, od ktorého kvality závisí celé naše fungovanie.

Pomôcť môže rozumné riešenie situácie, kvalitná polyuretánová pena v matraci, ale aj lepšie zariadenie priestoru na spanie. Preto si povieme, ako v tomto smere postupovať, aby to splnilo svoj účel a vy ste sa cítili oveľa lepšie.

Zbavte sa neporiadku

Vieme, že v dôsledku povinností je niekedy udržanie vecí na správnom mieste náročné. Raz za mesiac sa je ale zbaviť nepotrebných vecí v spálni rozumné. Problém skladovania v malej spálni zvyčajne nesúvisí s nedostatkom skriniek, ale s veľkým množstvom nepotrebných predmetov. Zbavte sa ich a tým dôležitejším nájdite svoje miesto. Nezabudnite občas použiť aj nový Miele vysávač, pretože prach a nečistoty môžu ohroziť nielen vaše zdravie.

Štatistiky hovoria, že v klasickom trojizbovom byte sa v priebehu roka nahromadí asi 40 kg prachu. Ak pravidelne nevykonávate mokré čistenie, vzduch v interiéri sa potom stáva desaťkrát toxickejším ako na ulici mesta. Prach je nebezpečný a musíte proti nemu bojovať. A začať od spálne je najlepšie.

Využite steny

Ak je vo vašej spálni veľmi málo miesta, doplňte steny háčikmi a policami. Je však lepšie veci neskladovať v otvorených povrchoch, ale ukladať ich do nádob, aby boli chránené pred spomínaným prachom. Na tento účel vám veľmi dobre poslúžia závesné skrinky, ktoré je pre lepšiu manipuláciu vybaviť systémom kovania Aventos HK-S.

Buďte vynaliezaví

Využite priestor, o ktorom ste si nikdy nemysleli, že by ste ho mohli použiť. Napríklad mimo dverí. Stačí dať na určené miesto vešiak, kam sa zmestí župan, pyžamo a dokonca aj žehliaca doska. A pomocou bežných háčikov takto môžete zmeniť ktorúkoľvek zónu na miesto na uloženie. Háčiky môžu byť upevnené aj napríklad na vnútornej strane dverí skrinky.

V spálni je prvoradým cieľom kvalitný spánok, preto tento priestor nezaplňujte zbytočnosťami a nájdite si čas na jej jednoduché zariadenie a usporiadanie. Spokojný spánok bude potom pre vás dlho očakávanou odmenou.

Páčil sa vám článok?