Stará reštaurácia má nevkusný interiér

8.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Stará reštaurácia na Korze v nás vzbudzovala predstavy o rokmi, ak nie desaťročiami zavedenom a osvedčenom pohostinskom zariadení. Opak bol pravdou. So slávnou históriou Bratislavy a jej vychýrenou pohostinnosťou má spoločné azda len pivničné priestory meštianskych domov stojacich na stredovekých základoch.

Zariadenie reštaurácie so starými časmi nekorešponduje, ba čo viac, v klenbovej pivnici, kde mimochodom bola donedávna posilňovňa, pôsobí ako päsť na oko. (A opäť sme pri vkuse, resp. nevkuse bratislavských „hostinských“). Biele steny sú pomaľované akýmisi čudnými kresbami, mobiliár je kombináciou pochromovaných trubiek s červeno-čiernym poťahom. Zlý dojem nenapravia ani pozostatky starej studne v interiéri reštaurácie. Najviac na nás zapôsobila letná časť reštaurácie na zrekonštruovanom stredovekom nádvorí, ktorá však z pochopiteľných prírodných príčin nie je v súčasnosti využívaná.

Vcelku estetický je jedálny a nápojový lístok s dostatočným výberom. Najmä čo sa týka vína, ponuka je skutočne pestrá. Na vínnej karte sú vína slovenské, tokajské, maďarské aj talianske. Ochutnali sme slovenský veltlín, no ničím nás neohúril. Možno i preto, že to bol jeden z mála druhov, z ktorých vám nalejú aj deci. Z tých lepších si musíte objednať celú fľašu. Z polievok sme si vybrali domácu cesnakovú a rybaciu. Obe chutné, no prihorúce. Teplé predjedlo - hydinová pečeň na cibuľke - nás tiež nesklamala, no ani neohúrila. To až čašník, resp. kuchár, ktorý nám k jednému z jedál namiesto opekaných priložil varené zemiaky. Po upozornení ich obsluhujúci  zobral späť a po chvíli vrátil opečené.

Ako hlavné jedlo sme si objednali plnené morčacie prsia belvedér so syrom, kaviárom a lososom, pikantné beefsoté a bryndzové placky. Z nich sa vykľula obyčajná teplá palacinka plnená bryndzou. Morčacie prsia ani placka neboli ničím zvláštne, zato beefsoté sme pre jeho mimoriadnu pálivosť mohli pri troche predstavivosti považovať za pomstu kuchára za vrátené zemiaky. Miešaný šalát bol čerstvý, ten grécky vynikal množstvom zeleniny i dostatočným počtom kúskov balkánskeho syra (namiesto pravej fety, ktorá doň patrí) a olív.

K obsluhe sme nemali nijaké pripomienky. Prekvapilo nás len, že namiesto účtu, ktorý by v každej reštaurácii mali priniesť k stolu, nás čašník poslal zaplatiť k baru pri východe. Tam na jednej zo stien vedľa vchodových dverí visí na čestnom mieste hodnotenie jedného bratislavského denníka, ktorý Starej reštaurácii na Korze prisúdil štyri a pol hviezdičky. Nevedno, čo tak zapôsobilo na ich hodnotiaci tím, no my tejto reštaurácii, najmä pre jej nevkusný interiér, nemôžeme dať viac ako dve hviezdičky.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?