V reštaurácii SUNNY personál nestíha

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V Dúbravke na Švantnerovej ulici sme objavili reštauráciu SUNNY, ktorá je tu súčasťou obchodného komplexu. Ide o pomerne novú reštauráciu, ktorá si okamžite získala obyvateľov okolitého sídliska. Boli sme preto zvedaví, čím nás SUNNY prekvapí.

Niekto by mohol mať výhrady, že nejde o tradičnú reštauráciu, veď tu dominujú dva biliardové stoly a veľkoplošná obrazovka. V žiadnom prípade však nepôsobia rušivo, naopak sú kompaktnou súčasťou interiéru. Televízny program „beží“ bez zvuku alebo len s minimálnou hlasitosťou, čo robí z obrovskej obrazovky nad barom akýsi obraz.

Ponuka jedál nás ničim neohurila, chýbala nám v nej originalita a fantázia kuchára. Zo studených a teplých prejedál sme si tu nevybrali nič, veď syrový a šunkový nárez, či vajíčka so šunkou pôsobia až príliš obyčajne a mali by byť skôr v raňajkovom menu ako medzi predjedlami.

Z ponuky plievok sme si vybrali cesnakovú, teda vývar so šunkou, opečeným chlebom (krutónmi) a syrom, a kapustovú polievku so smotanou. Obe boli chutné. V ponuke hlavných sme našli množstvo jedál, máloktoré sa však líšilo od ponuky väčšiny bratislavských reštaurácií. Napokon sme si vybrali Misu Morku Sunny (pripravené na prírodno so šunkou, syrom a smotanovo-šampiňónovou omáčkou), Medvedie labky (sviečkové rezy plnené nivou, ochutené chilly a preliate smotanovou omáčkou so šunkou a šampiňňonmi), pstruha na cesnaku a lokše plnené pečeňou. Všetky jedlá boli chutné, lokše však evidentne ani v tejto reštaurácii nerobia vlastné, ale uspokoja sa s kupovanými. Chutná pečeňová plnka však tento nedostatok vynahradila. Na záver sme si z ponuky „až“ troch múčnikov vybrali Šomló dezert. Usúdili sme, že sladké prídavky zrejme nepatria k silným stránkam tejto dúbravskej reštaurácie.

Výhrady sme mali k obsluhe, ktorá sa síce snažila, s obsluhou deviatich stolov však mala značné problémy. Podobné starosti mali podľa všetkého aj ostatné stoly, navyše nepôsobí pokojným dojmom, ak má personál v tvári stres a doslova behá po lokále, aby všetko stíhal. Ani ďalší náš postreh neslúži personálu ku cti. Pri výbere prílohy k jednému z jedál sme váhali, preto sme požiadali o radu čašníka. Ten nás ubezpečil, že to jedlo ešte nejedol a preto nám nevie poradiť. Škoda, mal by to určite ochutnať, lebo Medvedie labky s opekanými zemiakmi boli dobré.

Veľmi oceňujeme čistotu, ktorá vládne nielen v reštauračných priestoroch, ale aj na tunajších toaletách. Tie sú na Bratislavu skutočne nadštandardné - všetko tu funguje na fotobunku, je pekné a čisté.

Náš celkový z reštaurácie SUNNY bol dobrý. Napriek tomu sme pri jej hodnotení boli kritickí. Každú reštauráciu robí dobrou predovšetkým kuchyňa a tá tunajšia aj napriek tomu, že nás nesklamala, ničím nás ani neprekvapila. Ak by sa kuchar rozhodol trochu experimentovať a personál by si lepšie zorganizoval prácu, aby stíhal včas obslúžiť všetkých, určite by bolo naše hodnotenie vyššie. Oceňujeme však prijateľné ceny, ktoré v tejto dúbravskej reštaurácii majú. To sa týka najmä obedného menu, ktoré je každý deň iné a ponúkajú ho len za 79 korún.

Páčil sa vám článok?