Originálna kuchyňa v Steam & Coffee

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

STEAM & COFFEE sme objavili v novom polyfunkčnom dome na Pasienkoch, neďaleko obchodného centra Polus. Ide skôr o kaviareň, vďaka bohatej ponuke jedál má však STEAM & COFFEE vo veľkej miere charakter reštaurácie.

V čase našej návštevy tu bolo plno, miesto sme však našli v suteréne podniku, ktorý je vyhradený pre nefajčiarov. V porovnaní so zadymeným „vrchom“ sme sa tu cítili príjemne, cestou „dole“ sme však cigaretovému dymu celkom neunikli. Interiér korešponduje s požiadavkami kaviarne, je jednoduchý, ale príjemný a účelný. Kuchyňa sa nachádza v suteréne, v tesnej blízkosti stolov vyhradených pre nefajčiarov. Vôbec ju však necítiť, ako to býva vo väčšine bratislavských reštaurácií. To je dôkaz, že kvalitná vzduchotechnika dokáže zákazníka ochrániť pred kuchynskými vôňami a pachmi.

Ponuka nápojov a jedál je v STEAM & COFFEE veľmi slušná a originálna. Slabinou sú predjedlá, ktorých výber nie je veľmi bohatý. Na úvod sme dostali ako pozornosť podniku šunkové jednohubky. Z polievok sme si potom vybrali taliansku paradajkovú a cesnakovú krémovú s opraženým chlebom. Z teplých predjedál lokšu plnenú morčacou pečeňou. Hlavnými chodmi boli Morčacia roláda na šafrane plnená syrom, šunkou a špenátom, ďalej Sviečková Demänová (sviečková pokrájaná na rezance so šampiňónmi, cibuľou, kečupom horčicou a červeným vínom v zemiakovej placke), Ostré poľovnícke biftečky (z mletej sviečkovej na dvoch zemiakových plackách s jemne pikantnou omáčkou s brusnicami, šampiňónmi, slaninkou a brandy) a Kuchárska čapica (bravčová panenka na pikantnej omáčke medzi zemiakovými plackami s cesnakovým dresingom). Všetky jedlá boli chuťovo výborné. Na záver sme si dali orechový závin, palacinky s orechmi a vanilkovú zmrzlinu s ovocím.

Prednosťou STEAM & COFFEE je aj veľmi bohatá ponuka raňajok, ktoré tu servírujú denne od 8. hodiny. Príjemné sú aj ceny, ktoré sú v porovnaní s cenami iných bratislavských kaviarní a reštaurácií podstatne nižšie. A to platí pre jedlá, ako aj pre nápoje. Ďalší dôkaz, že aj v Bratislave môžu existovať stravovacie zariadenia, kde sa najete a napijete za rozumné ceny. Spokojní sme boli aj s obsluhou, napriek tomu, že väčšina hostí sedela vo vrchnej časti a preto na nás čašník ľahko mohol zabudnúť. Nestalo sa.

Celkové hodnotenie STEAM & COFFEE vyznieva pozitívne, nejde však o reštauráciu v pravom slova zmysle, preto musíme byť prísnejší. Napriek tomu to považujeme za veľmi slušný podnik, čas však ukáže, či to bude platiť aj o niekoľko týždňov. Bratislavský vírus priemernosti totiž paralyzoval už viaceré nové kaviarne a reštaurácie, ktoré po úvodných týždňoch stratili nielen kvalitu, ale aj dobré meno.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?