Bizon Urquell Pub nás nenadchol
Bizon urquell pub nás nenadchol - bedeker_bizon
Na rohu Hraničnej ulice a Mlynských nív sme navštívili piváreň, ktorá je v tejto lokalite už od začiatku 90. rokov. Z pôvodného názvu Piváreň u Bizóna sa však po vyše dvoch desaťročiach premenovala na BIZON URQUELL PUB. Súvisí to s prechodom na koncept značkovej pivárne Plzenského Prazdroja.
Interiér je prísne v štýle plzenskej pivnej legendy. Na stenách dobové reklamy na plzenské pivo, za dverami figurína pivného sládka spred 100 a viac rokov. Predmety s logom tejto značky sú azda všade. Dokonca aj na drevených laviciach a stoloch. A čo je najdôležitejšie, vo výčape majú celý sortiment čapovaných pív z Plzne.
V lete má Bizon Urquell Pub k dispozícii letnú terasu, vnútorné priestory sú členené na niekoľko častí, vľavo za vchodom je bar a zázemie kuchyne, vpravo je gril a pec na pizzu.
Bizon Urquell Pub má hneď dva jedálne lístky - jeden univerzálny na každý deň a druhý na pracovné dni. V jednom sme napočítali 26 hlavných jedál a 15 druhov pizze, v tom druhom 25 ďalších jedál. Od jedál z bravčového, hovädzieho, hydiny a z rýb, bezmäsitých jedál, varených, pečených či na grile. Takýto rozsiahly a pestrý jedálny lístok vždy vyvolá podozrenie, že nie všetky suroviny tu majú vždy čerstvé.
Polievky majú stále dve - fazuľovú s údeným mäsom a rezancami (2,40 €) a domácu držkovú (2,40 €). Ochutnali sme obe - zmiatlo nás, že na prvý pohľad vyzerali obe rovnako, fazuľová však bola trochu prislaná a držková síce bola hustá, ale nie z množstva držiek, ale múky.
Ako hotové jedlá deklarujú iba dve - hovädzí guláš URQUELL s knedľou (5,50 €) a bravčové pečené s dusenou kapustou a knedľou (5,50 €). Dali sme si guláš a aj ten nás poriadne zaskočil, tentoraz však pozitívne. Jednak veľkosťou porcie - 7 (slovom sedem) plátkov knedle sme v Bratislave ešte na tanieri nedostali a k tomu primeraná porcia hovädzieho guláša s 10 kúskami mäsa. Žiaľ, ten by potreboval dovariť - mäso bolo pritvrdé.
Z bohatej ponuky jedál na drevenom uhlí sme si dali plnené kuracie prsia so šunkou a so syrom (4,50 €) a s opekanými zemiakmi (0,90 €). Opäť to bola riadna porcia - doplnená kopou kapustovo-mrkvového šalátu. Plátky zemiakov boli spálené a grilované mäso „zabila“ kuchárka, keď ho posypala strúhaným syrom. Syr bol vnútri aj navrchu a chuť mäsa sa v ňom celkom stratila.
Musíme priznať, že ružinovský Bizon Urquell Pub nás príliš nenadchol. Ospalú obsluhu a zlyhania kuchyne veru dobre načapované pivo nezachráni. Chápeme, že koľko ľudí, toľko chutí. No platí aj to, že menej býva niekedy viac. Čo tak sústrediť sa na pár jedál a tie variť aspoň tak kvalitne, ako sa čapuje pivo.
Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.