Na Dulovom námestí je už Tankovňa
Na dulovom námestí je už tankovňa - tankovna
Koncom minulého roka skončil na Dulovom námestí Budvar Pub, čo je vlastne už legenda tejto časti Ružinova. V januári tu otvorili The Moos Pub, ktorý sa už v júni zmenil na Reštauráciu & Piváreň TANKOVŇA. Tak sme ju navštívili, aby sme zistili, čo a ako varia v pivárni s čudným názvom.
V slovenčine je tankovňa novotvar, podľa všetkého ide o bohemizmus a vznikol z plzenského konceptu Tankovna. Či je to v súlade s ochranou priemyselného vlastníctva, ukáže budúcnosť. Treba zdôrazniť, že Tankovňa je viac piváreň ako reštaurácia. Čapujú tu asi sedem druhov pív, vlajkovou loďou je tanková krušovická dvanástka (1,90 €/0,5 l).
Väčšiu časť interiéru Tankovne tvorí bývalá letná záhrada Budvar Pubu, ktorá bola neskôr presklená, aby sa z nej stala stavba a pozemok bol sprivatizovaný. Podlaha je drevená, rovnako aj stoličky a stoly, po celom priestore sú zavesené televízne obrazovky s prenosmi športových staníc.
Poďme však k jedlu. Chuťovky k pivu ako čedarové hrianky s jalapeňos (4,90 €), cícerová nátierka s opečeným arabským chlebom a miešaným šalátom (4,90 €), hrianky so slaninou a údeným syrom (4,99 €) či hovädzí tatarák s rukolou, čili, cesnakom a s hriankami (8,90 €), ako aj kombo jedlá pre 4 osoby sme radšej vynechali.
Ochutnali sme však obe polievky, ktoré sú v ponuke - slepačí vývar so zeleninou a s rezancami (2,99 €) a kapustovú s domácou klobásou, kolienkom, údeným rebrom, a s hubami (3,10 €). Slepačia bola vynikajúca, kapustová nás však dorazila. Z trojice mäsových ingrediencií sme v miske neobjavili žiadnu, navyše nás po konzumácii polievky aj poriadne prehnalo. Naša chyba, dávať si kapustnicu pred začiatkom leta.
Tankovňa má ďalej v ponuke burgre s domácou žemľou, tzv. panvičky a slovenské špeciality ako knedľa s vajcom, restovanou cibuľkou a kyslou uhorkou (5,90 €) či bryndzové halušky so slaninou, kyslou smotanou a s kyslým mliekom (8,40 €). Mimochodom, kombinácia halušiek s pivom musí mať v Tankovni tiež fatálne následky. Dali sme si hovädzí burger s čedarom, so slaninou, s paradajkou, kyslou uhorkou, šalátom, cibuľou, BBQ omáčkou a s hranolčekmi (8,90 €). Burger bol výborný, domáca žemľa však bola príliš húževnatá, možno by to chcelo zmenu receptúry.
Z hlavných jedál sme si vybrali pečené bravčové rebrá s coleslaw šalátom a s pečeným zemiakom (12,99 €). Išlo o netradičnú kombináciu, rebrá sa zväčša ponúkajú s nakladanou zeleninou a s chlebom. Treba priznať, že to nebolo najhoršie, chuť rebier nebola príliš výrazná, z pečeného zemiaka sa vykľuli nakrájané pečené zemiaky.
Celkovo hodnotíme Tankovňu s rezervou. Niektoré jedlá sa do pivárne jednoducho nehodia. Ostatným zákazníkom želáme, aby odchádzali menej náhlivo...
Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.