The PUB lepšie čapuje pivo, ako varí

20.4.2014
0
The pub lepšie čapuje pivo, ako varí - the_pub1 The pub lepšie čapuje pivo, ako varí - the_pub1
Páčil sa vám článok?

Na Laurinskej ulici oproti križovatke s Radničnou ulicou bola donedávna trochu nóbl reštaurácia ponúkajúca steaky a whisky. Ako mnohé iné skrachovala a na jej mieste je už nová reštaurácia. Presnejšie piváreň, ale opäť nie obyčajná. THE PUB BRATISLAVA je súčasťou siete pivární Pilsner Unique Bar, ktoré sú zatiaľ v Česku, Nemecku, Rakúsku a v Rumunsku.

Ako už názov napovedá, za konceptom je známe plzenské pivo, ktoré tu čapujú. Interiér je moderný, na stenách sú televízne obrazovky, na ktorých púšťajú športové prenosy a priebežný stav konzumácie piva pri jednotlivých stoloch v reštauráciách siete PUB. Interiér je členený na tri časti - výčap s tromi menšími stolmi, potom je to priestor s väčšími stolmi a lavicami, pričom na každom stole je samoobslužné čapovacie zariadenie. Samostatný priestor je aj v podzemí, kde sa nachádzajú aj toalety. Niekoľko stolov je aj v pasáži z Laurinskej na Gorkého. Možno očakávať, že čoskoro sa rozšíri aj o letnú uličnú terasu.

Keďže ide o pivnú reštauráciu, je tomu prispôsobený aj jedálny lístok. Polievky, jedlá k pivu a predjedlá, šaláty a cestoviny, špeciálna ponuka burgrov, rebier a krídelok, steaky a štandardné jedlá, ako vyprážaný bravčový rezeň, guláš, divinové ragú, teľacie pečené mäso, pečené kačacie stehno.

Polievky sme si dali cesnakovú z údeného rebra s krutónmi a zrejúcim syrom (3,80 €) a slaninovú krémovú s parmezánom a pečeným hrachom (3,80 €). Cesnaková bola príliš slaná a málo cesnaková. Slaninová bola skôr smotanová, síce originálna, ale príliš nás nenadchla.

Z predjedál a pivných špecialít sme ochutnali syrový tatarák podávaný s pivnou penou a hriankami (3,50 €) a cibuľové krúžky v pivnom cestíčku s dvoma dipmi (3,90 €). Tatarák bola vlastne nastrúhaná zmes niekoľkých syrov a k tomu mletá paprika, mleté čierne korenie, nadrobno nakrájaná cibuľa a sterilizovaná uhorka. Všetko sme to zmiešali, zaliali pivnou penou a natierali na hrianky. Teda skôr skúšali natierať, lebo sa nám to veľmi nepodarilo. Nápad je to originálny, možno by to chcelo viac pivnej peny.

Z hlavných jedál sme si dali mangalica steak z krkovičky s grilovanou zeleninou, pečenými zemiakmi a bylinkovým maslom (13,80 €). Bolo to vynikajúce. To isté však nemôžeme povedať o PUB Smoked Ribs, čiže pečených rebrách marinovaných v BBQ omáčke a podávané s dvoma dipmi, domácou čalamádou, uhorkou, baraními rohmi, chrenom a chlebom (10,50 €). Na náš vkus bola na rebrách príliš hrubá vrstva tuku. Porcia je to poriadna, ale už sme v Bratislave jedli aj lepšie. Sklamaním pre nás bol aj plzenský pivný guláš s domácou varenou knedľou (7,80 €). Chuťovo guláš nebol najhorší, porcia však bola malá - na jednu zo štyroch knedieľ nám už nezostala omáčka ani mäso.

Nedostatky v kuchyni nám však plne nahradilo perfektne načapované pivo. Tak vynikajúco načapovanú „plzeň“ sme v Bratislave dávno nepili.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?