Al Trivio - jednoduché talianske jedlá
Al trivio - jednoduché talianske jedlá - altrivio1
Do nákupných centier nechodíme často - za jedlom na plastových tanieroch nie je žiadna veľká gastronómia. Aj keď v porovnaní s niektorými jedla z obedového menu za 3 eurá nemusí byť ani obed z „plastu“ žiadnou prehrou. O to viac nás teší, že v každom nákupnom centre sa nájde aspoň jedna plnohodnotná reštaurácia.
Jednu takú sme objavili v nákupnom centre Centrál. Je na 2. poschodí, kde sú aj reštaurácie rýchleho občerstvenia (fastfood), volá sa AL TRIVIO RESTAURANT a ponúka vraj to najlepšie z talianskej kuchyne.
Napriek, že sa reštaurácia nachádza v nákupnom centre, jednoduchými drevenými priečkami sa tu vytvoril iný svet. Drevený mobiliár s imitáciou patiny, čalúnené stoličky, všetko v zemitých farbách. Kuchyňa je otvorená a hostia tak majú možnosť vidieť kuchárom priamo do hrnca. Do Miletičovej ulice je terasa, kde je popoludní a večer príjemný chládok, menší vetrík však dokáže narobiť starosti.
V jedálnom lístku sú jednoduché talianske jedlá ako predjedlá, šaláty, polievky, cestoviny, rizotá, pizza, mäso na grile. Z predjedál sme si dali slávky na bielom víne s paradajkovou omáčkou (8,90 €). Slávok bol riadny kopec a aj keď po nich zostalo množstvo korýtok, toto predjedlo nás nasýtilo. Napriek tomu, že cesnak je základ talianskej kuchyne, na náš vkus ho tam bolo priveľa. Inak to bolo výborné. Z polievok naša voľba padla na hustú zeleninovú Minestrone (3,90 €), ktorá však nebola až taká hustá, ako by sa dalo čakať. Bola skôr taká slovenská chŕstková. Ale keďže minestrone je v každom regióne Talianska a v každom ročnom období iná, na tú svoju má právo aj Al Trivio.
Z mäsových jedál sme si dali pečené jahňacie lýtko so sladkým hráškom a s restovanou pancettou a mäsovým jusom (15,90 €) a k tomu pečené zemiaky s rozmarínom (2,90 €). Bolo to vynikajúce, aj v tomto prípade to bola riadna porcia - vyberaný dámsky žalúdok by s tým veru mohol mať problém. To však nie je náš prípad, pretože dobré jedlá jeme radi.
Z grilu sme si dali flank steak z amerického býčka - 100% bio (6,90 €). Tu ho však ponúkajú ako hovädzí pupok, čo síce neznie príliš lákavo, ale chutí vynikajúco. K tomu sme si dali grilovanú zeleninu, kde kuchár tiež nešetril s cesnakom.
Okrem tradičného menu ponúka Al Trivio aj denné špeciality - čo je spravidla jedno predjedlo alebo polievka, jedno hlavné jedlo a pizza. Aj keď to pripomína obedové menu, cenou a kvalitou to je však niekde úplne inde ako „menúčka“ bežných bratislavských reštaurácií. Z takejto ponuky sme si dali kráľovské krevety na šafránovom rizote so špargľou (14,90 €). Bolo to vynikajúce.
V jedálnom lístku sme objavili hubové rizoto s hľuzovkovým krémom v parmezánovom košíku (8,90 €), ktoré v Bratislavy ako prví začali ponúkať v Papparazzi. Keďže táto niekdajšia bratislavská legenda už zanikla, určite prídeme hubové rizoto ochutnať do Al Trivia.
Celkovo sme boli v tejto reštaurácii s talianskou kuchyňou spokojní. Al Trivo je totiž členom siete Aldente Group Pavla Benčíka, čo je pre nás zárukou kvalitných surovín a dobrého jedla.
Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.